Lägg ner Forum För Levande Historia

Forum För Levande Historia är en katastrof. Enda rimliga kravet är att lägga ner, som Åsa Lindeborg och Maria Rankka nu ställer. Håkan Holmberg i UNT glider försiktigt undan huvudfrågan och hänvisar till den gamla och högst tvivelaktiga undersökningen som kom fram till att svenska skolungdomar vet för lite om Förintelsen. Om skolan blir bättre på denna förmedling, kanske FFLH kan släcka ner – tycks han mena. Peter Fröberg Idling, som skrev Pol Pots leende, skriver i DN idag och avslutar sin korta artikel med följande pärla:

“Det krävs saklig information för att den kambodjanska tragedin ska bli begriplig i någon djupare mening, inte svartvit pekpinnepropaganda. Så här motar man ingen intolerans i grind. Tvärtom, så här lägger man en utmärkt grund för den.”

Andra bloggar om: , , , ,

... är läst 1430 gånger!

(Visited 14 times, 1 visits today)

  1 kommentar for “Lägg ner Forum För Levande Historia

  1. Daniel Lundgren skriver:

    Instämmer fullständigt. När man sätter en teolog(!) som Eskil Franck på att sköta forumet kan man för övrigt inte vänta sig annat än pinsamma resultat. Samtidigt förtjänar det att påpekas att Peter Fröberg Idling deltog i seminariet inom ramen för utställningen den 9 sept, alltså samma dag som krönikan publicerades.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.