Polariseringen i klimatdebatten är nu mycket hård. Lars Bern är en modig röst mot strömmen som nu pekats ut som del i en ”klimatförnekande fårskock” i ett stort uppslaget reportage i Expressen. Den debatt han för gentemot ”PK-media” är viktig. Följande intervju tvingades man göra med Lars Bern efter att han hängts ut i det stora reportaget.

Läs hans eget svar på sajten NewsVoice >>

Föregående artikelPå väg mot mörkrets hjärta
Nästa artikelNyckelpersonerna bakom genombrottet

12 KOMMENTARER

 1. För min del har nu debatten om en eventuell antopogen klimatkris fått sådana inslag att jag med ett glatt smil läste Stefan Holms funderingar i senaste Proletären. Aktiviteterna kring ”climate change” har faktiskt fått komiska proportioner.

 2. Är det korrekt att hänvisa till IPCC och ”forskare” utan att göra den anmärkningen att IPCC forskar inte, utan gör sammanställningar av vad forskare får fram? Det som stör arbetsfördelningen något är att, åtminstone tidigare, politiska påtryckningar från nedsmutsare som USA och Saudi gjort att IPCC:s rapporter blivit tamare och väl mer acceptabla för sådana som Bern. Men i stort sett är det arbetsfördelningen som gäller mellan ’verkstan’ och ’kontoret’ (rätta mig om jag har fel).

  Och då är vi väl tillbaka till Greta T som uppmanar oss att ”lyssna på forskarna”.

 3. Kan rekommendera Lars Berns bok Den metabola pandemin. Den anses inte politisk korrekt, men är mycket läsvärd. Uttrycket Klimatförnekare är lika kul som Ökad Jämlikhet. Tryggt att veta att: Alla ska med!

 4. SwebbTV och Lars Bern är precis lika agenda-styrda som den PK-media som de klagar på. De mörkar människor vars uttalanden inte stödjer deras egen. De censurerar, vilseleder och bedrar, men på sitt eget lilla PK-nöger-vis. Ovetenskap är regel, med få undantag.

  SwebbTV drar ständigt påståenden rakt ur arslet och kallar exempelvis det ljugande 8-partiet för ”vänster”… Nä. Jag skojar inte.

  Att de bespottas i fulmedia är en ynnest av globalisthögern, till förmån för nationalisthögerns SwebbTV, vilket kommer öka deras sekteristiska följarflock, vilka vill tro att SwebbTV:s nöger är någon form av ”rebeller” mot etablissemanget, fastän de är en del av det precis som SD som precis har sålt sig till EU-vurmen.

  Kommentarsfälten framstår som öppna, men är inte det. Sekterism och medhållande sockpuppets är deras sekteristiska signum. SwebbTV använder villigt bankmaffians Youtube, fastän ex. Archive.org och andra privata intressenter erbjuder både gratis och betalda video-tjänster utan censurering.

 5. Martin G!
  Kul att kunna hålla med dig som omväxling. Du har helt rätt. Själv blev jag blockad av Bern utan vara otrevlig, men jag kritiserade hans åsikter om klimatet. Annars har han inget emot otrevligheter, när dom utdelas av hans SD-kompisar. Man kan t o m vara otrevlig tillbaka, men i klimatfrågan måste man tycka som Bern.

  Berns blogg och SwebbTV är en del av SD:s propagandamaskineri. Det hela har lite vänsterprägel ibland, men SD:s arbetsmetod tycks vara att verka så opolitiska som möjligt. Där gäller verkligen att ”alla skall vara med”. I SD kan man vara både lite vänster och lite höger, det är Sverige som räknas.

  SD har dessutom lyckats med att få dom flesta att sluta jämföra dom med nazisterna i Tyskland. Det är lite synd tycker jag, för parallellerna är uppenbara. Hitler fiskade också bland både arbetare och överhet. Alla skulle enas om att göra Tyskland ”great again”. Det här är historiskt gift av värsta slag, som dessvärre ser ut att lyckas även i vår tid.

 6. Gå till läggen, som Myrdal brukar tjata om. I detta fall Sir Nicholas Sterns 600-sidiga Governitalmental Report från 2006. Det arbetet påverkade – äntligen – ett stort antal renommerade ekonomer. En vattendelare i den professionen. Han anger där – bland mycket annat – en väg att långsiktigt och planmässigt investera oss ut ur klimatkrisen under kommande decennier. Vilket skulle kreera miljontals nya arbeten. Läget är svårt, men ej hopplöst. Kräver dock ”A major shift in political priorities”. Har hittilldags ej någonsin sett ett ordentligt resonemang på svenska kring Stern-rapporten. Såvitt jag vet så här långt är jag den ende i Sverige som i två papers tagit upp hans diskussion. Mycket märkligt. Läser Ni ej brittisk engelska!?

 7. Anders Åberg!
  Jag har tyvärr ofta rätt. Problemet är att folk inte gillar sanning. Du blir inte blockerad p g a åsikter om klimatet hos Bern, men p g a att du är tröttsamt ovetenskaplig. Du saknar kompetens, undersöker heller ingenting, vilket hade gett dig kompetens, men tjatar oförtrutet vidare ändå.

  Jag, däremot, blir blockad för att jag avslöjar högerns lögner. De sympatiserar med SD, men nog mest med AfS. 8-partiet arbetar för ca 1%, d v s monopolkapitalet och dess välavlönade lakejer. SD och AfS arbetar för de rikaste 10%-en i Sverige.

  Det raljeras inte mot SD i fulmedia längre, eftersom de nu är EU-positiva. Jämförelser med Hitler kan göras med alla EU-positiva ”stortyskland-partier” som stöttat diktaturer, invasioner och massmordisk terrorism mot suveräna stater.

 8. Jag vill inte försumma tillfället att visa er ett foto av Expressens löpsedel.

  Expressens löpsedelDet var alltså inte bara inne i tidningen som de ”oliktänkande” hängdes ut.

 9. Martin Gustavsson!
  Nu var du iallafall rolig. Själv tror jag att du oftast har fel Martin och du har inte heller någon vetenskaplig kompetens i klimatfrågan. Man kan antagligen inte bli mer ovetenskaplig än när man som du håller sig med en tvärsäker uppfattning i en fråga som inte går att bedöma med säkerhet. Sådant brukar vara ett privilegium för dom religiösa. Självförtroendet verkar däremot vara i god form.

 10. Anders Åberg skriver:
  ”SD har dessutom lyckats med att få dom flesta att sluta jämföra dom med nazisterna i Tyskland. Det är lite synd tycker jag, för parallellerna är uppenbara. Hitler fiskade också bland både arbetare och överhet. Alla skulle enas om att göra Tyskland ’great again’.”

  Otroligt! Som om det förhållandet att nazisterna (och deras angloamerikanska affärsvänner) var med och vållade förhållanden under vilka 50-60 miljoner dödsfall inträffade, medan SD-arna aldrig dömts för ett enda ynka mord, inte skulle vara skillnad nog att inte bara haka upp sig på de uppenbara ”parallellerna”!

  Det är förresten inte ”otroligt”; det är nyans- och distinktionslöst på gränsen till idioti.

  Anders Åberg sysslar med syndabockeri. Med sådana metoder förjagar man allt förnuft ur all debatt. Och man utsätter andra för fara.

 11. Fantastiskt bra journalist och intervjuare. Kan vi byta ut henne mot de inkompetenta på SVT? Bra följdfrågor. SVT, passa på att lär er.

  För övrigt tycker jag han har bra synpunkter Lars Bern. Varför ska världens största humanitära stormakt nu tro att vi är stormakt inom klimat? Varför ska vi driva på en värmesänkning av världen, när vi har det så dj… kallt i Sverige?

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.