”Good news! I’ll be joining the UN Climate Action Summit in New York, COP25 in Santiago and other events along the way. I’ve been offered a ride on the 60ft racing boat Malizia II. We’ll be sailing across the Atlantic Ocean from the UK to NYC in mid August.

Detta twittrade Greta Thunberg 29 juli.

Russia Today rapporterar >>

Föregående artikelLEVE ALLIANSFRIHETEN
Nästa artikelInte bara om Stalin…

6 KOMMENTARER

 1. Helt obegripligt att Lindelöf sällar sig till rasisternas och klimatförnekarnas hatande hets mot Greta.

  Låt flickan vara!

  Sekteristisk tjöt var missriktat då.
  Och lika missriktad nu.
  Angrip de verkliga motståndarna!
  Eller lägg ner saken.

 2. Att påstå att ”Lindelöf sällar sig till rasisternas och klimatförnekarnas hatande hets mot Greta” är förstås inte sant. Ett fenomen som Greta Thunberg – med sådan enorm medial genomslagskraft – måste kunna diskuteras. Det har ingenting att göra med flickan ifråga.

  Diskussionen är allt annat än sekteristisk, den är till för att låta olika sidor i tidens stora frågor komma till tals – även politiska och ideologiska motståndares. Jag placerar mig själv på vänsterkanten, men anser å ena sidan att många som också säger sig vara vänster är på fel spår i stora samtidsfrågor, å andra sidan att mycket förnuftigt sägs bland mina ideologiska motståndare i just dessa stora samtidsfrågor.

 3. Lise har rätt, vi ska inte kritisera Greta, utan, som Knut L skriver ”fenomenet Greta”. Ty flickan är omyndig, d v s oansvarig för sina handlingar. Det är istället de som står bakom henne – som använder sig av henne med den insikt i människors psykologi som vi blev medvetna om 2015 med den döde unge pojken på stranden – som vi ska rikta vår kritik mot. Ty på det sätt de utnyttjar Greta lägger de grunden för oförnuftigt känslotänkande som ytterst leder till ren terrorism – om det inte redan skett.

 4. ”Thunberg, hennes uppbackare inom eliten och deras hovskribenter vill att du ska vara ensam, orörlig och att du – bokstavligen – ska äta insekter”.

  Ska det föreställa sakligt diskuterande?

  Jag tycker att hat är en träffande beskrivning på det material du sprider.

 5. Magnus G!
  Som jag sagt och skrivit många gånger tidigare. Jag publicerar inlägg och synpunkter från olika håll för att läsarna ska se hur tongångarna går i olika läger.

  I det här fallet är det intressant att notera hur lätt det är att förlöjliga Gretafenomenet med mycket enkla medel. Här blottas skärningspunkten mellan förnuftig miljöpolitik och en Macronsk eller klimatalarmistisk dito. Då får man rörelser som Gula västarna eller bensinuppror. Och hur ställer man sig då som vänster (Clarté t ex)? På etablissemangets sida eller på de protesterandes?

 6. Klimathysterin är beklaglig då den försvårar nödvändig diskussion, men den här länkade artikeln som är raljant och demagogisk adderar heller inget annat än oförnuftigt känslotänkande (om än i annan riktning).

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.