Du som fortfarande tänker att enda lösningen på Ukrainakriget är att Västvärlden hjälper Ukraina att besegra Ryssland och tvinga dem att lämna Ukraina ska lyssna till professor John Mearsheimer om vem som tjänar på detta krig och vad som kan få ett slut på Putins olagliga anfall. Över 1 miljon tittare sedan den 14 april.

Föregående artikelFrans G. Bengtssons självbesinning
Nästa artikelSocialdemokratins svek

3 KOMMENTARER

 1. Jag är inte särskilt imponerad av professor Mearsheimer. Han berättar om ett Nato-möte i Bukarest 2008, där planer på att ansluta Georgien och Ukraina till Nato diskuterades. Ryssland reagerade kraftigt, talade om att detta var att överskrida en röd linje som var helt oacceptabelt. Fyra månader senare startade Ryssland ett kort krig mot Georgien, och 2014 annekterade de ukrainska Krim – men ändå ”respekterade” Nato och västvärlden den ryska ståndpunkten från 2008. Georgien och Ukraina har som bekant aldrig anslutits till Nato.

  Det enda som intervjun med Mearsheimer ovedersägligen bevisar är att USA ännu i grunden är en demokrati, där det är helt okay att uttrycka åsikter som strider mot makthavarnas åsikter. Alla de vansinneskrig som USA startat i modern tid har väckt stark opposition på hemmaplan. George W Bush, som startade Irakkriget 2003, efterträddes som president av en som aktivt motsatt sig kriget, Barack Obama. Så är det inte precis i Ryssland.

 2. Benkt Lundgren!
  Ryssland startade inget krig mot Georgien 2008, utan tvärtom var det Georgien som började på grund av den totalt oduglige Saakasjvili.

  På sin plats också att påtala att nuvarande presidenten i USA stödde Irak-kriget 2003.

 3. Mearsheimer är en insiktsfull företrädare för USA-imperialismen. Han och Kissinger inser att USA måste rikta in sig på vad som just nu är USA:s huvudfiende och det är Kina. Då gäller det att inte driva Ryssland i armarna på Kina, vilket USA:s nuvarande politik gör.

  Sedan tror jag inte att yttranderätt är ett bevis på att ett land är demokratiskt. Därmed inte sagt att yttrandefriheten på något sätt skulle vara oväsentlig. Tvärt om. Yttrandefriheten är en väsentlig del av de demokratiska fri- och rättigheter som finns framför allt i västvärlden.

Välkommen! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.