Malm mot Omar

malmkommentar_3001Andreas Malm slår nu skoninglöst mot den redan golvade Mohamed Omar. På DN:s KOMMENTAREN 2009-05-29 går han åter igång om Omars redan väl genomdiskuterade grundstötning. Malm fäktar vilt mot åsikter som framförs av en av Omars intervjupersoner. Att Omar fått positiva recensioner för sin nya barnbok ger honom “hulkande kväljningar”. Han är blockerad och kan inte ens unna sin motståndare denna lilla födkrok. Nej, Omar ska stämpas som kättare och stenas! 

Malm trasslar också till det för sig. För honom finns inga gränsdragningsproblem mellan att bemöta en motståndare med argument och en dödsdom inför evigheten. Det är i sådan anda kraven på åsiktsförbud föds.

Tar man sig omaket att läsa kommentarerna till Malms artikel finner man att han mest får kritik. En hänvisning till just problemet med förbjudande av åsikter är talande. I Frankrike dömdes 1996 den franske filosofen, författaren och politikern Roger Garaudy för att i en bok ha ifrågasatt den officiella bilden av Förintelsen. Han fick böta 240.000 franska Francs och boken förbjöds. Denne man har varit kristen protestant, ateist, katolik, kommunist och muslim. Att han, nu 96 år gammal, precis som Andreas Malm är varm anhängare till Hizbollah, men också var fängslad i Frankrike av Wichyregimen under andra världskriget, borde väl stämma till någon eftertanke. Någon absolut politisk sanning finns inte, endast olika politiska bedömningar i samtiden. Min politiska bedömning är att Förintelsen och Palestinafrågan måste hållas isär och diskuteras var för sig. Där ligger min Omarkritik.

Andreas Malm som nu inkvisitoriskt förföljer Omar hamnar i samma problem som sitt offer. Inga förnuftiga eller möjliga reträttvägar finns längre öppna, alla dörrar har gått i baklås. Medan Omar blir allt mer ensam med sin blogg, öppnas däremot karriärportarna och DN:s spalter för Malm – till priset av en förlorad trovärdighet förstås. Han fungerar som vägröjare för import av fransk åsiktslagstiftning till Sverige.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

... är läst 412 gånger!

  1 kommentar for “Malm mot Omar

  1. DZ skriver:

    Mycket klarsynt och bra kommenterat, Knut! Det enda jag har att anmärka på är att Malms lilla spyakria var införd 29 maj (och inte 1 juni) och haft en livlig diskussion efter sig (med, i skrivande stund, 16 kommentarer som publicerats och många andra som refuserats pga att de haft någon koppling, om så bara en gemensam faktauppgift, till vad Lasse Wilhelmsson skrivit!).

    Jag tycker du nu placerar in diskussionerna kring Omars skrivande i precis rätt sammanhang.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.