I ett inlägg på tankesmedjan Mänsklighet skrivs idag under rubriken

KRITIK AV BILDERBERG ÄR ”ANTISEMITISM” ENLIGT TIDNINGARNA FOLKET I BILD OCH ARENA …

bland annat följande: ”Folket i Bild/Kulturfronts webbredaktör Knut Lindelöf har skrivit på sin blogg om hur alla som ifrågasätter den globla elitens verklighetsuppfattning nog egentligen är ’Förintelseförnekare’.” De antyder också att jag skulle ha kritiserat deras granskning av Bilderberg, vilket är nonsence. Ordet Bilderberg nämns på denna blogg nu för första gången. Kolla själv genom en enkel sökning.

Det som skrivs om mig och FiB/K är helt förvirrat och förstås grundfalskt. Trots att jag före publiceringen svarat dem i ett mejl och hänvisat till den text från 23 sep 2009 som man rimligen måste syfta på, så fullföljer de ändå publiceringen. Det är helt omöjligt att förstå hur de kan göra denna halsbrytande tolkning.

Det är synnerligen obehagligt att detta angrepp nu står där och kommer att fångas upp av Internets alla sökmotorer. Jag kräver därför att de ansvariga på tankesmedjan ”Mänsklighet” omedelbart avlägsnar dessa rader om mig och Folket i Bild/Kulturfront och samtidigt tydligt medger att man begått ett misstag. En offentlig ursäkt vore förstås också på sin plats.

Bloggportalen: Intressant
Andra bloggar om: , , ,

Föregående artikelVarning för skolans entrepnenördar
Nästa artikel911 gav USA argument för ”humanitära” krig
Knut Lindelöf
Redaktör för lindelof.nu, skribent och författare. Pensionerad mellanstadielärare och skolledare. Bosatt i Uppsala.

13 KOMMENTARER

 1. Du skrev i artikeln som det syftas på:

  ”Men, underkastelse och blind tro på världsomspännande konspirationer typ 911, Estonia, Frimurerier, Opus Dei, utomjordingar och flygande tefat är och förblir stolletänkande.”

  och höftar till med:

  ”De slåss framför allt för rätten att ifrågasätta antalet offer för den nazistiska Förintelsen, men också för att avslöja konspirationen bakom sprängningen av WTC 2001 och för att Estonia sänktes.”

  Hmmm, du var ganska så ”frispråkig” gentemot många av de som just ifrågasätter Bilderberg-gruppen och de som söker sanningen om 9/11.

  Rent krasst: Du snackar skit om hundratusentals människor som på dokumenterat vetenskapliga grunder söker en annan förklaring på 9/11 eller som söker informera om en global elit.

  Ogrundat skitsnack och svepande retorik där du slår ihop allt du ogillar i en hög kan inte bemötas med respekt eller sympati.

  Åtminstone har jag ganska så svårt att tycka synd om dig.

 2. Ja, men en offentlig ursäkt från Knut Lindelöf då. För den text han länkar till ovan. Knut, tror du att du ska få diplom från den före detta makteliten för ditt baktalande av mig och andra som vill en bättre värld?! De är körda, kan jag meddela. De har i över 100 år försökt dölja vad som pågår, men nu med att allt fler förstår kopplingen mellan fri energi och 9-11 — både i utförande och i respektive mörkläggningar — så är de körda, och jag rekommenderar dig att ta reda på fakta!

 3. Käre Leif, du vill inte förstå vad jag skriver. En fråga till dig, som just kom för mig. Tror du att det finns teorier om konspirationer där det faktiskt inte existerar några bakomliggande konspirationer? En annan fråga: Tror du att sanningen ligger som en ädelsten dold under allt bråte? Jag är faktiskt nyfiken på dina svar.

 4. Jag begär inte att Mats Sederholm ska tycka synd om mig. Jag begär bara att tankesmedjan Mänsklighet ska avstå från att ljuga om vad jag skrivit. Jag har aldrig skrivit något om Bilderberg-gruppen.

  Om de inte tar bort de där raderna om mig och FiB/Kulturfront blir de en del av demokratins dödgrävargäng på nätet.

 5. Knut, jag kan hålla med om att det var lite väl långt mellan sambanden i Mänsklighets artikel, men samtidigt så förtjänar du ingen respekt. Du far inte själv med demokrati utan med arrogans och smutskastning. Att du inget nämner om Bilderberg ger faktiskt Mänsklighet en viss poäng. Att låta en sådan odemokratisk liten klick i världen få verka utan att uppmärksammas av dig eller övrig mainstream-debatt sörjer för ett fortsatt globalt maktmissbruk.

 6. Knut Lindelöf, du frågar om ”det finns teorier om konspirationer där det faktiskt inte existerar några bakomliggande konspirationer” respektive ”Tror du att sanningen ligger som en ädelsten dold under allt bråte”. På den sista, insikt ligger och väntar. Resten är ledtrådar. Men vi får inte förtrycka varandra. Och angående Bilderberg-gruppen så stöder din artikel på länken helt deras agenda genom att förtrycka mig som motarbetar samma agenda. Men jag förstår också att du inte har förstått det. Detta innebär att kritik av Bilderberg är ”antisemitism” enligt — inte nödvändigtvis FiB/Kulturfront men väl dess webbredaktör! Detta emedan min kritik genom själva sakförhållandet (Ipso facto) innebär kritik av Bilderberg.

 7. Nu blir jag förvirrad. Att Leif Erlingsson hyser ett stort förakt mot judar har alla kunnat läsa på vaken.se tills vaken helt enkelt tog bort tråden. Erlingsson sparade hela tråden på sin egen server och den finns att beskåda här. Vill man komma till de andra sidorna i tråden får man manuellt ändra _11.html till den sida man vill till. _01.html – _16.html.

  Han skriver bl a: ”Hur i h-e kan man diskutera om man kanske inte visar tillräckligt mycket respekt för judar, när deras grupp har en egen kriminell terrorstat som terroriserar sin omgivning och även ickejudiska egna medborgare? Ja, som alla borde känna till slog Zionisterna i Palestina sig för bröstet år 1946 för att ha uppfunnit själva terrorismen. Detta genom Menachem Begin, efter attacken på brittisk säkerhet på King David Hotel.

  Och när det i dag står klart att denna terroriststat enligt långsiktig spelteori ”spelar” oss alla, sedan lång tid tillbaka. Medberoendet i deras perversion visas till och med i tråden ovan.”

 8. Jan! Det kan man undra. Har inte stiftat närmare bekantskap med dem tidigare. Men nu har de visat sitt ”mänskliga” ansikte, och jag vet bättre.

 9. Tolstoj, jag hyser inget förakt för judar. Inte heller i din källa visar jag något sådant förakt. Att se vad en grupp gör innebär inget förakt. Hur menar du att jag skulle hysa förakt?! Den som skriver om stollar visar däremot förakt.

 10. Det hela började med att tankesmedjan ”Mänsklighet” grovt feltolkat vad jag skrivit på denna blogg – för två år sedan. Då reagerade jag förstås. De vägrade rätta till sitt misstag, varpå feltolkningen förvandlades till en medveten lögn – alltså förtal. Erlingssons och Sederholms inlägg är bara försök att blåsa liv i en för länge sedan avslutad diskussion på denna blogg. Med detta är denna diskussion avslutad.

 11. Mats: Kommentaren riktar sig mot Knut, som har satt stollestämpel på er men ändå tycks mena att det är viktigt vad ni skriver. Stollar är alltså att betrakta som ett citat. Själv har jag ingen aning.

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.