Epsteinaffären (2)

Jeffrey Epstein (Foto: NY State Sex Offender Registry)

onsdags påträffades Jeffrey Epstein medvetslös i sin cell i Metropolitan Correctional Center i New York där han sitter häktad i väntan på rättegång för “sexual trafficking”, vår tids slavhandel. Epstein ska ha haft skador på halsen och enligt ännu så länge mycket knapphändiga uppgifter sägs att man tror att han antingen gjort ett misslyckat självmordsförsök, fejkat ett självmord i avsikt att bli förflyttad till en annan cell eller utsatts för ett regelrätt mordförsök. Av eventuellt intresse i sammanhanget är att Epstein delar cell med en polis, som är under åtal för mord och narkotikabrott. Dennes advokat uppger dock att hans klient inte har något med Epsteins skador att göra.

Det är ingen djärv gissning att det inom USA:s etablissemang finnas ett antal inflytelserika personer, som ingenting hellre önskar än att se Epstein död. En genomförd rättegång skulle nämligen kunna skaka om USA i grunden och få folk att inse att frågan om Trumps eventuella ryska kontakter under sin presidentvalskampanj är ett slags “Putte i blåbärsskogen”, som det roar det politiska etablissemanget att hålla på med för att slippa ta itu med USA:s verkliga problem.

Det verkar klart att Epstein på sina olika “resorts”, kanske också i sina två jetplan, har haft riggade inspelningsutrustningar och därför kan antas sitta på en informationsbomb. I stort sett kan väl bara Epsteins död (på det ena eller andra sättet) hindra bomben från att brisera. I USA finns nämligen tillräckligt många journalister som är redo att göra sitt jobb.

Det har också klarnat att Epsteins nära förtrogna Ghislaine Maxwell, dotter till den forna brittiska tidningskungen Robert Maxwell, har varit den som haft hand om och lärt upp de unga kvinnorna i Epsteins stall. Robert Maxwell avled under oklara omständigheter 1991 genom att falla i vattnet från sin lustjakt. Envisa rykten – som aldrig kunnat bevisas – har sedan dess gjort gällande att det var Mossad (den israeliska underrättelsetjänsten) som lät avliva Maxwell, vilken trots sitt judiska ursprung kan ha vetat mer än vad som var nyttigt för honom.

Men oavsett hur Robert Maxwell dog tycks han vid tidpunkten för sin död ha varit svårt skuldsatt och Ghislaine Maxwell gick miste om att ärva en förmögenhet. Hon var dock innehavare av något som var ytterst användbart för Epstein: ett formidabelt socialt nätverk med förbindelser in i Vita Huset, det brittiska kungahuset, världsberömda regissörer som Woody Allen. Och så vidare.

Ghislaine Maxwell, som knappast kan undgå åtal i en kommande process, påstås nu ha lämnat USA och uppehåller sig på hemlig ort.

Frågan är dock om rättegången blir av? Gissar att det finns spelbolag där man kan satsa en slant på frågan.

  3 kommentarer for “Epsteinaffären (2)

 1. Bertil Carlman skriver:

  ”En genomförd rättegång skulle nämligen kunna skaka om USA i grunden och få folk att inse att frågan om Trumps eventuella ryska kontakter under sin presidentvalskampanj är ett slags ‘Putte i blåbärsskogen’, som det roar det politiska etablissemanget att hålla på med för att slippa ta itu med USA:s verkliga problem.” Man borde kanske foga in ”korrekt” före ”genomförd rättegång”. Ty det är ju inte bara på film man kan se hur det USAska rättssystemet kan manipuleras av folk som har pengar. Och pengar är vad de som vill se Jeffrey Epstein död har; någon som helst respekt för ett rättssystem har de inte.

 2. Martin Gustavsson skriver:

  Sex med minderåriga kan vara en hållhake som kan utnyttjas för dem som sitter på evidensen.

 3. Martin Gustavsson skriver:

  Fem stjärnor till dig, Lindelöf, eftersom du har en förmåga som många i vänstern saknar. Du är öppen och skeptisk och låter dig inte hjärntvättas av fulmedia. Du är mycket viktig för vår demokrati. Du tar upp viktiga frågor, analyserar dem väl och medverkar till upplysning.

  Alla människor har inte lika högt värde som dig. Du är mycket mer värdefull än de allra flesta människor. Du behövs! Ät nyttigt, gärna LCHF, rör på dig, lev länge och fortsätt använda hjärnan så effektivt du bara kan!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.