Beställ böcker!

(Beställningsformulär längst ner på sidan)

bok-kunskapsr-front

KUNSKAPSRÖRELSEN – larmet gick redan 1979

(KULTURFRONT förlag 2015)

Boken producerad på Print on demand – Nomen förlag i Visby.

Beställ via formuläret nedan för 200 kr (+ porto 38 kr) eller från Nomen förlag i Visby eller andra webbokhandlar.

Läs mer om boken här >>

bok-ett-liv-en-tid

Ett liv, en tid
Åren 1884 – 1973 genom kameraögat

(Warne förlag maj 2013)

Boken kan beställas via formuläret längst ner på denna sida.

Beställ via formuläret nedan för 200 kr (+ porto 38 kr).

Läs mer om boken >>

bok-slut-for-idag

Tack för idag, slut för idag
Kortmemoar ur ett skolarbetsliv

(Tintomara 2010)
100 kr (+ frakt 38 kr)
Det sorgliga slutet på ett intensivt, givande och lärorikt skolarbetsliv.

Så här presenteras boken i en kort text:
”1970-talets klasslärare i småstadsskolan har i början av 2000-talet blivit skolledare på Multiskolan i storstaden. Där blir interna strider och budgetkonflikter med kommunledningen början till slutet. Tack för idag, slut för idag är en berättelse om vägen till skolan och vägen därifrån.”

Material som hamnade utanför boken kan du läsa här.

Grundskola på grund
Scener ur en mellanstadielärares vardag

(Prisma 1986)

50 kr (+ frakt 38 kr)
Ett fåtal böcker kvar

Boken skrevs efter drygt tio års erfarenhet av arbetet som mellanstadielärare. Samtidigt som jag då hade erövrat en yrkesidentitet som lärare så hade jag även blivit klar över att utvecklingen i skolan var en utförsbacke bort från folkbildningsideal mot förvarings- och omsorgstänkande. Det var en slags summering av kampen för kunskap i skolan, som inleddes med uppropet i DN 31/5 1979, men även ett försök att konkret beskriva hur en vettig skola skulle kunna fungera.

De två senaste skolböckerna får du för 150 kr (+ frakt 38 kr).

Alla tre skolböckerna får du för 250 kr (+ frakt 76 kr – två paket)

Alla fyra böckerna får du för 400 kr (+ frakt 114 kr – tre paket)

Beställningsformulär:

Jag skickar boken/böckerna (med en räkning i paktet) med Postnord. Det tar ca. tre dagar.

  24 kommentarer for “Beställ böcker!

 1. Tommy Sjöberg
  2011-11-12 kl. 9:47

  Varför finns inte dina böcker som Daisy för oss som har läsproblem?

  Här i Göteborg finns 1 ex av boken från 2010 på biblioteken.

  Bibliotek är det viktigaste uttrycket för arbetarkultur, den näst intill obefintliga debatten om hur biblioteken drivs idag. Hur mycket diskuteras detta i dina organisationer?

 2. Knut Lindelöf
  2011-11-12 kl. 18:00

  Jag beklagar att de inte finns som DAISY. Att böckerna knappast existerar på folkbiblioteken är också sorgligt. Har du några tips om hur man kan ändra på detta förhållande så vore jag tacksam.

 3. Tommy Sjöberg, f.d Trollhättan och Borås
  2011-11-13 kl. 22:59

  Du blir mer och mer obegriplig i dina kommentarer, jag trodde ju att om man lade ned en massa arbete på att skriva en bok så var det en självklarhet att boken nådde även människor som inte har ekonomi att köpa kontant.
  Tips 1 ring vår tids Balzac genivurmaren Guillou.
  Tips 2 läs Mauritz Edströms Medan värden dör, kapitlen – Oriatorum för medelklassen och Ord är gärning.

 4. Knut Lindelöf
  2011-11-14 kl. 11:01

  Vad är svårbegripligt i min kommentar ovan? Guillou har fått och kanske även läst boken, men det satte inga spår i hans skrivande. Min tidning FiB/K, sedan tidningen startade 1972, har inte ens recenserat boken. Många förstår inte vad boken handlar om, de läser den som endast en personlig uppgörelse med mina plågoandar. I UNT (staden dramat utspelar sig) dödade boken genom att ge författaren en tveksam kvinnosyn. Det finns många sätt …

 5. Tommy Sjöberg
  2011-11-14 kl. 16:14

  Obegripligt, läs innantill, att du inte ens föreslår dina presumtiva läsare bibliotek som alternativ till kontantköp. Elementärt, käre Blyton! Jag kontrollerade endast den lokala bibliotekskatalogen. Om man kollar i Libris och bibliotek.se ser det något ljusare ut.

  Du ville ha tips om hur dina böcker skulle bli tillgängliga på folkbiblioteken, ring Guillou. Han kanske vet hur böcker når sina läsare, vad det så svårt att begripa? När det gäller exemplen ur ”Medan världen dör” är det texter som medelklassvänstern, som har ockuperat Folket i Bild sedan starten, behöver för att komma till självinsikt.

  Jag är ingen offentlig person, lever fortfarande under medelklassförtrycket när det gäller arbetslivet och den repressiva toleransen i mitt samhällsengagemang på fritiden. Utsätter mig för stora risker genom mitt skrivande på denna och liknande sidor, men om ett par år när man blir pensionär då skall jag släppa handbromsen.

  Har skummat igenom bonusmaterialet till din senaste bok, då såg jag namnet
  Makarenko nämnas. Kom i kontakt med honom genom mitt engagemang i Hassela-rörelsen. Sedan ett år tillbaka har jag upptäckt Youtube för att stilla mitt filmintresse, har hittat 100-tals filmer mest klassiker och hör och häpna 2 filmatiseringar av A.M. ”Vägen till livet” och ”flaggor på tornen”. Dom är bara ett @-borta.

 6. Knut Lindelöf
  2011-11-14 kl. 22:35

  Jag är redan pensionär och därför orädd för att bli utsatt för repressalier. Min erfarenhet av att marknadsföra böcker är dålig. Endast framskrivning av opinionsbildare (typ Guillou) eller att få tala om boken i en TV-soffa ger upplaga. Vi är säkert överens om mycket. Även om att medelklassen ockuperat FiB sedan starten. Jag är en av de FiB-aktiva från medelklassen. Med åren har jag dessutom blivit övertygad om att medelklassen har en mycket viktig roll i det sociala framåtskridandet. Den som vinner medelklassens sympati (och röster) regerar landet. Klassamarbete på rätt sätt är nyckeln till välfärd åt de många. Proletariatets diktatur går alltid åt helvete. Jag tror du skulle uppskatta min senaste bok om hur jag blev utkastad ur Grundskolan.

 7. Tommy Sjöberg
  2011-12-05 kl. 15:08

  Proletariatets diktatur har jag bara sett vid läsning av Proletären och har aldrig fördjupat mig i. Det jag försöker är att ge arbetarklassen till något annat än att bli marginaliserade överallt när vi i verkligheten är i majoritet. Dom gånger jag gjort min medborgerliga plikt och röstat har det blivit Sveriges socialdemokratiska ARBETARPARTI, har inte sett något alternativ. Historiskt är det ju lätt att konstatera att när den bildade arbetarklassen d.v.s. arbetarrörelsen har haft inflytande så sätter det tydliga spår. 1921 kvinnlig rösträtt, 1932-76 uppbyggnad av välfärdssamhället, 1939-45 rädda oss från krig, 1945 avskaffandet av statarsystemet och valsegern 1968 med 50,2%.

  Från 1968 och framåt har medelklassvänstern haft ett stort samhällsinflytande, vilka bestående strukturer har det medfört, förutom en massa privata karriärer? Folket i Bild är ju en produkt av arbetarklassens intrång på den kulturella scenen genom arbetarförfattarna med Ivar Lo, min läromästare, i spetsen. Vårt enda bidrag till världslitteraturen är ju arbetarlitteraturen och dit räknar jag även Astrid Lindgren. Vad har medelklassen åstadkommit?

 8. Knut Lindelöf
  2011-12-05 kl. 16:48

  Vad är ”den bildade arbetarklassen” om inte just bildade arbetare och bildad medeklass i politisk förening? Idag vänder den bildade medelklassen arbetarklassen ryggen. Därför går det utför för oss alla. Men frågan är politisk, därför finns det hopp.

 9. Tommy Sjöberg
  2011-12-05 kl. 23:50

  Det blir tydligare för varje gång jag yttrar mig för det första att jag använder mig inte av dom koder som används när medelklassvänstern har sina låtsassamtal med varandra, det går ut på att ni skall distansera er från den stora massan t.ex detta ständiga analyserande av internationella frågor. Jag har inte varit utanför Sveriges gränser på 17 år. Varför diskuteras inte den eländiga situationen bland dom längst ner lika intensivt?

  För det andra tror jag inte du läser eller förstår vad jag skriver, i mitt första inlägg (ovan) till dig förklarade jag bevekelsegrunderna. Jag skrev den bildade arbetarklassen d.v.s arbetarrörelsen,
  skillnaden är att då dominerade människor ur arbetarklassen med inslag av medelklass. Titta bara hur det ser ut i SAP numera, LO ett särintresse, stackars Juholt hur skall han få ordning på allt som gått snett.

  Du vill att jag skall läsa om din tid som lärare, varför? Tycker du synd om dig själv, du verkar ju ha överlevt och snickrar på torpet och flyger till Sydafrika. Vet du inte att flygresor är bland
  det som smutsar ned mest.

  Du skriver att ”idag vänder den bildade medelklassen arbetarklassen ryggen. Därför går det utför för oss alla.” När jag läste dom 2 meningarna först tänkte jag, är det sant. ”Idag”, medelklassen har alltid vänt a-klassen ryggen, jag som arbetare tycker m-klassen har använt mig och andra för att komma uppåt.

  Efter 40 år i FiB/K, aktiv Maoist och SAP-are så har du kommit fram till att den viktigaste komponenten för en positiv samhällsutveckling är att m-klassen injicerar a-klassen. Gode Gud!

  P.S Jag ångrar nu att jag inte tidigare gav mig in i debatten för nu förstår jag vad andefattig den är. Har du nånting emot att jag citerar dessa 2 fantastiska meningar?

 10. Knut Lindelöf
  2011-12-06 kl. 10:03

  Så var vi åter på ruta A. Ditt recept tycks trots allt vara en slags ”proletariatets diktatur”. Min fundering om medelklassens medverkan i politiken historiskt och framledes tar du för komisk, ja som en lort på finaste mattan i ditt proletära finrum. Att du skulle få ut något av min senaste lilla bok tror jag inte längre på. Undvik den för din egen skull. Det går ingen ekonomisk nöd på mig. Men det är inte tack vare ett pålitligt och rättvist pensionssystem, utan på grund av att jag hade turen att födas i en solid medelklassfamilj. FiB/K är och förblir en organisation byggd på förnuftigt klassamarbete hoppas jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *