Bild från Dagens aréna

Nu diskuteras även frågan om hur den kinesiska jätten kommer att framstå i resten av världen i takt med att dess ekonomiska inflytande ökar. Vilken bild kommer att visa sig, vilken bild önskar man ge av sig själv? Redan är dess filmindustri större än Hollywood. Bland ungdom och en växande medelklass växer förstås mäktiga kulturella strömningar. Hur ser de ut? Hur bemöts de av stat och parti? Vilket förhållande har de till västerländsk kultur. Vilken bild kommer Kina sprida om sig själv? Med eller utan stereotyper?

Forskaren och kulturjournalisten Lisa Ehlin diskuterar dessa intressanta spörsmål i en i print språkligt konstig artikel, men den fungerar mycket bättre uppläst i Dagens aréna pod.

Här i textversion

Föregående artikelApropå ”hetsen” mot Ryssland, Belarus och Kina
Nästa artikelTULSI GABBARD (DEM) OCH THOMAS MASSIE (REP) I EN TVÅPARTSRESOLUTION TILL FÖRSVAR FÖR YTTRANDEFRIHETEN OCH FÖR NEDLÄGGNING AV ÅTALET MOT JULIAN ASSANGE

1 KOMMENTAR

  1. Alltid denna fråga ”Hur mycket skall staten styra” även från de som menar sig vara någon form av socialister. Nästan aldrig frågan ”Om inte staten styr vem/vad skall då styra?” Utgångspunkten är att kollektiv, av någon form, är sämre än privat styrande. Frågan döljer en rädsla för vad som skulle kunna hända om någon form av kollektivt ägande, folkmakt, skulle komma att ta över till exempel banker och företag med mer än ett visst antal anställda. Eller något i den stilen.

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.