Mumifierad grävling

0
174

Arbertet med huset Stjärnudden framskrider sakta. Sommaren har inneburit att den nyinredda vinden har kommit till användning. Huset har med en beboelig övervåning blivit nästan dubbelt så stort. Nu får vi alla plats och kan dessutom härbärgera gäster som kommer på besök.

Nu är det köket som äntligen ska slippa ur sitt provisoriska tillstånd. Golvet som var oisolerat måste först rivas upp, men så varsamt att de kilsågade plankorna kan läggas tillbaka igen. Med träkilar och en strak tigersåg blev detta ingen större match för Dan Söderberg och mig i onsdags i förra veckan. Fem timmars jobb, så var det klart.

Idag har jag varit ute i höstrusket och grävt. Allt onödigt material ska bort för att så mycket luft ska kunna komma in i torpargrunden. Trossbotten ska sedan spikas in mellan stockarna och vindspärr ska noga fästas in efter ytterväggen så att draget minimeras. Det blir ett nog så knepigt jobb för en amatör. Har förberett en gjurform för en liten isoleringsmur mellan spispannan och träskåpet under nya elspisen.

Föregående artikelPågående arbete
Nästa artikelLiberal dubbelmoral
Knut Lindelöf
Redaktör för lindelof.nu, skribent och författare. Pensionerad mellanstadielärare och skolledare. Bosatt i Uppsala.

Välkommen! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.