I DEN FÖRRYCKTA värld vi nu lever så får man lyssna på amerikanska högerkanlen Fox News för att få höra sanningen. Tucker Carlson tar i videoklippet nedan upp Ukrainafrågan. Och han har mer vett än Sveriges samlade riksdagsmän och journalister i stormedia. Det meddelar Bert Hoflund i Göteborg och bifogar följande översättning av vad Carlsons framför:

”Trots att det är helt vansinnigt, så räkna med att det kan bli hett krig med Ryssland. Och det trots att USA inte har något att vinna. Men Joe Biden kan gott tänka sig starta ett krig. Han är impopulär, inkompetent och desperat, men mest av allt är han svag. Han är ett offer för sin omgivning i Vita Huset. De driver på för ett militärt ingripande i Ukraina och ironiskt nog startades hela krisen i Ukraina tidigare av samma personer som nu omger Biden.

Rysslands problem är NATO, som bildades 1949 för att stoppa sovjetisk expansion i Västeuropa och hade den funktionen i 40 år. Men Sovjetunionen existerar inte sedan över tre decennier. Trots det lever NATO vidare med högre buget är någonsin. En armé som förlorat sitt syfte. Den finns idag till primärt för att pina Vladimir Putin som, trots sina fel och brister, inte har någon ambition att invadera Västeuropa. Han vill inte ha Belgien. Han vill bara ha säkra gränser mot Västeuropa och vill därför inte att Ukraina går med i NATO. Det är lätt att förstå. Tänk tanken att Mexiko och Kanada hade blivit Kinas satellitstater! Detta är en existentiell fråga för Ryssland. Med Ukraina medlem av NATO, så är flottbasen i Sevastopol hotad. Vladimir Putin vill inte och kan inte tillåta detta att ske.

USA skulle heller inte i realiteten vinna något, utan bara driva Ryssland djupare in i Kinas omfamning, vilket också sker. Så varför trycker USA på för att Ukraina ska gå med i NATO? Ja, Gud vet, men både demokrater och republikaner är helt överens om denna politik, som inte är partiskiljande. Kan Biden stå emot? Knappast med de personer som omger honom. Lyssna själv på när dessa, bland andra krigshetsaren Victoria Nuland, uttalar sig!”

Föregående artikelHultqvist är det största hotet mot riket
Nästa artikelDETTA SA ÅRETS FREDSPRISVINNARE OM JULIAN ASSANGE OCH WIKILEAKS 2019

3 KOMMENTARER

  1. Den största vapenproducenten är USA. Ifall inga mer krigskonflikter initieras (av USA !), så kan deras vapenindustri inte få exportera vapen. Och då blir det stagnation i produktion. Vilket resulterar i massarbetslöshet. Tänk om någon direktör i deras vapenfabriker får en snilleblixt om att växla om produktion till civila ändamål. Därmed ändras deras utrikespolitik till fredlig, eftersom de inte har behov att initiera vapenkonflikter. Exportbehovet av krigsvapen minskar och vi får en fredligare värld.

  2. Ja, största krigsrisken är omständigheterna med Ukraina. Här kör USA in ständigt ny krigsmatriel och utbildar ukrainska militärer. Sverige hänger på som den enfaldiga mördaren. Ryssland kommer försvara sin intressesfär med alla medel. Det är frågan om Rysslands säkerhet enkelt uttryckt. Sevastopolbasen diamanten i Rysslands utfart till Medelhavet. Basen kan inte fungera hundra procent med Nato som granne, det begriper den blindaste.

  3. Vadå krigsrisk? Vet inte Dan K att det sedan snart tio år tillbaka pågår en reaktionär omvälvning i Ukraina, som redan för 7-8 år sedan eskalerade till fullt krig med ockupation av Krimhalvön. Denna har å andra sidan varit ”rysk” sedan århundraden tillbaka. Å andra sidan var det från Ukrainas nuvarande huvudstad Kiev som ”civilisationen” i form av statsbildning m m tog sin början i det gamla tsarriket. Så det är lite svårt att entydigt välja sida i konflikten annat än att stilla påpeka att där pågår redan ett hyfsat varmt krig!

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.