Kunglaslupen Vasaorden på väg från Djurgården till Logårdstrappan med brudparet för snart 12 år sedan.

OM KRONPRINSESSAN OCH allmogeprinsen skiljer sig eller inte tycker jag är en ganska oviktig fråga. Det förekommer som bekant i de finaste av alla hovkretsar.

Många tycks emellertid skadligt upphetsade över det faktum att det förmodligen kan anas att detta nu snart tolvåriga praktäktenskap knakar i fogarna, eller åtminstone drabbats av ”en incident” som gjort kronprinsessan mycket besviken. Pappa kungen lär – enligt källor som varken jag eller skvallersajten kan avslöja – vara inblandad i förberedelserna för en eventuell evakuering av prinsen till ett ståndsmässigt boende för 59 miljoner i en närbelägen slottspark. Men alltså, bara om det vore sant att den där ”incidenten” verkligen varit så allvarlig att kronprinsessan inte förmår bita ihop och visa den där lilla smulan överseende över sin fromt leende makes sviktande karaktärsförmögenheter.

Vad vi undersåtar möjligen borde tänka på är att det inte kan vara helt lätt att vara varken kronprinsessa eller allmogeprins. Vi borde kanske – som just undersåtar – bemanna oss med en nypa överseende och även uppamma dito förståelse för de påfrestningar som säkert allt som oftast kan fresta på relationen när det blåser som mest där uppe på toppen.

Jag vill ändå med bestämdhet framhålla att en del prisar i våra västerländska demokratier gått väl långt i sina utsvävningar – som ingalunda kan benämnas ”incidenter” – när de låter sig lockas in i påtvingande sexuella förbindelser med miljardärens stall av uppköpta småflickor. Jag nämner här inga namn av hänsyn till just den prinsens familj. Där finns ju barn, 34 och 32 år gamla.

Denna sajt, lindelof.nu, har tidigare aningen oövertänkt förmedlat det i och för sig förmodligen sanna ryktet om den svenska ”incidenten” och därigenom gjort ett aldrig tidigare skådat statistiskt klicksprång, vilket härmed djupt beklagas.

Jag vill till sist lyfta fram ett uttalande av hovets informationschef Margareta Thorgren som enligt Aftonbladet säger:

– Det vi kan konstatera, gällande då etablerade medier, nyhetsredaktioner och alla som är anslutna till det medieetiska systemet. De har gjort ett gott arbete helt enligt spelreglerna och det genom att kontrollera fakta med oss. […] När det då gäller andra aktörer som inte är anslutna till det medieetiska systemet har vi sedan en lång tid tillbaka bedömt det lönlöst att föra dialog med sådana parter.

Vill med anledning av detta meddela att jag – som redaktör för lindelof.nu – är helt öppen för dialog om både ”incidenter” vid det svenska hovet, andra prinsars inblandning i sexhandel med småflickor och om medieetik i allmänhet. För övrigt anser jag att det svenska medieetiska systemet blir allt mer oetiskt.

Föregående artikelEtt Ukrainakrig kan bara uppskjuta USA:s tillbakagång en tid, men skapa ekonomisk kris i Europa
Nästa artikel”Det vilar en anda av Rapallo över Europa”
Knut Lindelöf
Redaktör för lindelof.nu, skribent och författare. Pensionerad mellanstadielärare och skolledare. Bosatt i Uppsala.

6 KOMMENTARER

 1. Knut L.
  Vad kul att se uttrycket ”bemanna oss” i din text. Bemanna är ju ett typiskt PO Enquist-ord. Men du var ju oppåt marka och såg Musikanternas uttåg för ett tag sedan. Och då fick du nog ”bemanna” som extra bonus på biljetten.

 2. Leif Str!
  Jag har ju nyligen läst om böckerna Musikanternas… och Kapten Nemos… och låtit mig inspireras. Jag stortrivs med ordet ”bemanna”.

 3. ”Denna sajt, lindelof.nu, har tidigare aningen oövertänkt förmedlat det i och för sig förmodligen sanna ryktet om den svenska ’incidenten’ och därigenom gjort ett aldrig tidigare skådat statistiskt klicksprång, vilket härmed djupt beklagas” – skrev redaktören.

  Jag gissar att redaktören beklagar publiceringen, inte klicksprånget. Publiceringen tycker jag inte skall beklagas! Jag tycker att skyddet mot oönskad publicitet skall vara svagare och svagare ju högre upp i samhällshierarkin en person befinner sig. De som är högst upp i samhället skall få tåla allt, sant eller inte sant.

  Varför det? Jo, överheten har lagt en media-matta över landet, vävd i av godkända och rätta åsikter och nyheter. Vi skall vara glada för varje ogräs som växer upp och gör hål i denna matta.

 4. Äktenskapliga slitningar, eventuellt ledande till skilsmässa är de närmast inblandades privatsak, såframt det inte rör sig om fysisk/psykisk misshandel. Då blir det en fråga för rättsväsendet. Detta oavsett social status. Således förhåller jag mig tämligen sval – bemannar mig – till den rätt snaskiga ryktesfloran kring deras Kungliga Högheter. Alla äktenskap har såväl toppar som dalar över tid. Många, troligen de flesta, krabbar sig efter förmåga igenom svårigheterna. Ibland går det inte – något jag erfor i mitten av 70-talet.

 5. Nu förstår jag. Jag trodde det var en blandning av olika läsarter.

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.