NU KOMMER SANNINGEN FRAM: HUR USA ELDADE PÅ ISIS UPPGÅNG I SYRIEN OCH IRAK

“Kriget mot terrorismen, den ändlösa kampanj som drogs igång för 14 år sedan av George Bush, skruvas nu upp än mer grotesk förvridning. I måndags i rättegången i London mot en svensk man, Bherlin Gildo, anklagad för terrorism i Syrien, blev det klarlagt att brittiska underrättelsetjänsten hade beväpnat samma rebellgrupp som den anklagade påstods ha stött.”

Dessa terrorister kan alltså inte dömas för att de står på samma sida som brittiska underrättelsetjänsten. Kan det bli tydligare hur sjukt detta krig är och har varit i 14 långa år?

Läs artikeln i The Guardian >>

... är läst 440 gånger!

  3 kommentarer for “NU KOMMER SANNINGEN FRAM: HUR USA ELDADE PÅ ISIS UPPGÅNG I SYRIEN OCH IRAK

 1. Bengt Svensson skriver:

  Det ska påpekas att detta skrevs i juni 2015. Skandalöst och sensationellt, men det har inte inverkat mycket på etablissemangets “berättelse” om krigen. En fråga: Varför ställdes denne svensk inför domstol i England och inte i Sverige? Det var väl inte i England brotten begåtts.

 2. Knut Lindelöf skriver:

  Bengt S!
  Bra påpekande om tidpunkten. Missade faktiskt det, fann saken sensationell, men det är ändå en märklig historia. Vem vet mer?

 3. Erik Göthe skriver:

  Svensken var på väg från Danmark till Filippinerna och kvarhölls enligt brittiska Terrorism Act 2000 Schedule 7 när på sin väg han passerade Storbritannien. Om den bestämmelsen någonsin har synats är väl tveksamt, liksom hur den kunde leda till åtal i Storbritannien.

  Intressant fall för oss i Sverige nu med de s k återvändarna, som ju deltagit i terroristernas väpnade kamp mot Syriens lagliga regering, en kamp som den svenska eliten nästan mangrant stött med ord i många år. UDs chef har tagit emot Vita hjälmarna. Sverige har via SIDA sänt miljoner som ser ut att ha gått till läger för syriska flyktingar, men har Sveriges regering också sänt stöd för inköp av fordon och vapen? SIDAs hemsida redovisade inte saker och ting så tydligt när jag såg där senast.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.