Folk är ute på gatorna i Armeniens huvudstad Jerevan och kräver högljutt att den nyligen omvalde presidenten ska störtas – för att ”allt ska bli bra”; det är bara att bryta med Ryssland och söka samarbete med EU och Nato. Man kallar det en ”sammetsrevolution” efter mönster från Prag 1989 och med provokatörer på plats kan demonstrationerna snart urarta.

Ändå farligare kan läget bli eftersom det finns en rysk militärbas i Armenien och en Natobas i grannlandet Azerbaijan. Nytt krig kan också bryta ut kring enklaven Nagorno-Karabach med omkring 130.000 armenier i en liten republik mitt inne på azerbaijanskt territorium. 2016 dödades 40 soldater och sex civila i sammanstötningar. Som upplagt för att CIA med sina många NGO:er ska ställa till med ett nytt helvete på en av Rysslands bakgårdar…

Informera er, ta del av olika rapporter och analyser i olika medier:

Här en rapport från i tisdags från rysslandskritiska BBC.

Här en rapport och en analys från den USA/Väst-kritiska Zero-Hedge.

Föregående artikelEn helt vanlig dag på stormarknaden i Skänninge
Nästa artikel”War in Syria, not in my name”

1 KOMMENTAR

  1. Händelserna i Iran ger möjlighet för vissa makter att understödja de berättigade kraven från inte minst kvinnor att bli av med mullorna och deras reaktionära politik gentemot kvinnors klädsel. Iran under mullorna har orienterat sig på ett sätt som inte tolereras av väst. Externa krafter stöder oppositionen för att få inflytande i detta geopolitiskt viktiga land. Ännu en del i den geopolitiska förändring mot multipolaritet som växer fram.

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.