”Fritt översatt från Caitlin Johnstones artikel 31 oktober 2022. Och för att undvika onödiga missförstånd; Caitlin inte bara tillåter, utan uppmuntrar andra att kopiera, omarbeta, översätta, o s v allt hon skrivit, skriver och kommer att skriva. Eftersom jag tycker att det mesta jag har läst av henne är så fantastiskt bra, tankeväckande och viktigt, översätter jag (så gott jag kan och i mån av tid och mående) det jag tycker fler borde läsa, som kanske inte hört talas om henne eller inte känner sig tillräckligt bra på engelska för att förstå hennes artiklar. Eventuella stavfel och konstiga formuleringar är helt och hållet mitt fel.”

Niklas Orerande på Substack

Föregående artikelRörledningarna som utmanade USA
Nästa artikelJag, en konspirationsteoretiker

3 KOMMENTARER

 1. Caitlin Johnstones rubrik ”New Study Finds The Rest Of The World Supports China And Russia” är felaktig. Studien visar för det första att folket i det eurasiatiska blocket (huvudsakligen Folkrepubliken Kina, Ryssland och Iran) stöder de egna stormakterna och är kritiska mot västblockets stormakt, för det andra att motsatsen gäller i västblocket, och för det tredje att befolkningen i resten av världen är delad på sätt som inte går att snabbt sammanfatta.

  En saklig kort sammanfattning vore att skörden av ”goda nyheter” är delad mellan Peking-Moskva och Washington, med lite övervikt för Peking-Moskva. Läs själva.

 2. Helt korrekt, Jan Arvid G!

  Utifrån det är det ju bara att se vilka som har framtiden för sig!

 3. 1918–19 försökte 16 länder ”de allierade” tvinga bort Bolsjevikerna från makten.

  I morse läste jag att 14 miljoner ryssar dog av Tyfus och p g a kriget. Den uppgiften har jag inte sett förut. Är det någon som är bättre påläst än jag som kan bekräfta eller förneka denna siffra. Jag hittade siffran i Krigets första offer är
  sanningen
  av P Knightley.

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.