Sverigedemokraterna har dragit nytta av ett alltmer utbrett förakt för politik, politiker och den uppenbara förljugenhet med vilken många behandlar begrepp som demokrati och mänskliga rättigheter. På detta har de surfat in i många kommunala församlingar.

Nyfascisterna arbetar smart. De ansluter sig nu till den oro och den rörelse mot inskränkningar i yttrandefriheten som finns runt om i hela Europa. Det gäller lagar mot ”Förintelseförnekande”, domar efter dessa lagar, politiska avskedanden av lärare, statliga åsiktsverk, politiskt styrd forskning mm. Dessa ting är precis vad demokratin på sikt inte tål och är just vad som kommer att ge nyfascister än mer vind i seglen. De kan alltså se framtiden an med stor optimism. Inget tyder på att utvecklingen kommer att vända.

Historierevisionisten Robert Faurisson dyker nu upp igen. Han är ur deras synvinkel dubbelt intressant, dels för att han påstår att folkmordet på judar under andra världskriget inte ägt rum och dels för att hans åsikter håller på att förbjudas.

LOGIK förlag ger nu ut en 70 sidor tunn bok Mitt liv som revisionist där Faurisson berättar om sitt ”händelserika liv mellan åren 1983-1987. Som en av världens mest namnkunniga historierevisionister har han fått utstå flera personliga bakslag men samtidigt fört den revisionistiska historieskolan framåt”. Det handlar förstås om rättsprocessen mot Ernst Zündel, som var ”ett steg framåt för revisionismen. Faurisson för i bevis … att den så kallade Förintelsen på sex miljoner judar är ren krigspropaganda utan förankring i verkligheten.” Klartext i allra högsta grad. Man vill få människor att tvivla på att allt vi sett och lärt efter andra världskriget bygger på en stor lögn. Texten bygger på ett tal från 1987. Gammal, men åter gångbar alltså.

En annan bok i förlagets utgivning Ras och IQ – 30 års forskning av Henrik Garfvé går till storms mot ”dagens politiskt korrekta retorik” som säger att det genetiska arvets betydelse får vika för miljöfaktorer. Man påstår trosvisst att forskningen funnit ett stort genomsnittligt intelligensgap mellan olika raser, som beror på genetiska faktorer. Meister Eckehart har redigerat och skrivit förord. Det är ovisst vem som döljer sig bakom dessa pseudonymer, men de skriver ganska väl och har lärt sig undvika det mest bombastiska språket. Namnen är inte valda av en slump. Mäster Eckehart syftar på en Johannes Eckehart (1260 – 1327), tysk filosof, dominikanmunk och en av medeltidens mest betydande mystiker vars läror fördömdes som kätterska efter hans död. Man söker alltså skriva in sig i den kätterska traditionen.

Nyfascisterna bakom LOGIK förlag har politiskt väderkorn och förstår att dessa frågor på sikt har sprängkraft. Att kunna sola sig i glansen av yttrandefrihetens vänner och uppträda tillsammans med dem som kritiserar utvecklingen från ett demokratiskt medborgartperspektiv, kan möjligen skvätta en smula legitimitet även på dem. Det är ingen slump att de valt namnet Sverigedemokraterna.

Yttrandefrihetsvänner måste vara glasklara på att rätten att framföra alla åsikter är väsensskiljt från försvar av odemokratiska idéer. Alltså; nyfascisterna bakom LOGIK förlag ska få torgföra sina grumliga idéer, men vi kommer att genomlysa dem med ultraröntgen och granska dem ända in i generna om det blir nödvändigt.

Föregående artikelMedelklassens odiskreta expansion
Nästa artikelRika Svenne kapar åt sig
Knut Lindelöf
Redaktör för lindelof.nu, skribent och författare. Pensionerad mellanstadielärare och skolledare. Bosatt i Uppsala.

1 KOMMENTAR

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.