NYLIBERALISMEN HAR NU MÖTT SIN ÖVERMAN I KINA

Ellen Brown

Stefan Lindgren publicerar på Nyhetsbanken en mycket intressant artikel av advokaten Ellen Brown (i svensk översättning), som grundat the Public Banking Institute i USA, skrivit ett dussintal böcker och hundratals artiklar. Hon utvecklade sina färdigheter att efterforska som advokat i civilrätt i Los Angeles. Hon använde sedan dessa färdigheter för att analysera Federal Reserve och ”finanssystemet”, och visar hur denna privata kartell har använt sin makt till att stjäla pengar från folket och hur vi – folket – kan ta tillbaka det här.

Artikeln handlar om om hur Kinas statsstyrda bank-, företagar- och finanssystem nu är helt överlägset västvärldens nyliberala bank- och finanssystem och att USA och västvärlden med sitt fria marknadstänkande på detta område måste anpassa sig och byta system.

Originalartikeln >>

... är läst 982 gånger!

  3 kommentarer for “NYLIBERALISMEN HAR NU MÖTT SIN ÖVERMAN I KINA

 1. Bo Persson skriver:

  Eftersom det var Japan som först utvecklade den ekonomiska modell, som idag är Kinas, drar jag slutsatsen att det går att köpa den utan att också köpa Kinas politiska modell. Är det förhastat?

 2. Örjan Wedin skriver:

  Det finns också det som nyliberaler och den kinesiska ledningen är överens om. Synen på fackföreningar t ex. Ingen av dem gillar stridbara och självständiga dylika. Parollen ”Gör facket till en kamporganisation” slår nog inte an. Därför kanske den borde utropas.

 3. Bo Persson skriver:

  Örjan Widén!
  Jo, det är väl rätt. Klasskampen finns ju där hela tiden. Vissa köper arbetskraft och andra säljer sin.

  Men det utesluter ju inte att det kan finnas olika kapitalistiska modeller. I det ena eller andra avseendet är de lika och i andra är de olika.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.