NYLIBERALISMEN RASERAR DEN VÄSTLIGA HEGEMONIN

Lars Bern

“Eftersom TNCna [de transnationella företagen] är mästare på att undvika beskattning av sina vinster genom att flytta vinsterna till skatteparadis, måste beskattningen av transnationella företag ändras i grunden från en vinstbeskattning till en transaktionsbeskattning. På det sättet tvingas dessa företag och banker att släppa en anständig del av sina enorma vinster till nationella regeringar som bör utnyttja dem för människors välfärd och minskade klyftor.

Om vi inte kan bryta nyliberalismens farliga utveckling går vi en mycket orolig framtid till mötes, som om det inte redan var illa nog i Sverige.”

Lars Bern på bloggen antropocene

  2 kommentarer for “NYLIBERALISMEN RASERAR DEN VÄSTLIGA HEGEMONIN

 1. Martin Gustavsson
  2020-01-22 kl. 23:36

  @Lars Bern
  attac.se
  Wikipedia

  Tyvärr tror jag inte att Tobinskatt är genomförbart, även om tanken är god. Eliten vill inte ha Tobinskatt, politikerna lyder eller drevas, snärjs eller mördas om de inte gör som de blir tillsagda av finanskapitalet.

  Finanskapitalet har inga skrupler. Numera ljuger de dygnet runt via sina medier, samt stödjer öppet krigsförbrytelser och terrorism. Det är extrem psykopati OCH folket röstar för det till ca 75-99,9999% beroende på hur man ser det.

  De som förstår det Bern säger organiserar sig inte i partier med karaktär och valsamverkar heller inte, men käbblar ovetenskapligt.

 2. Bo Persson
  2020-01-29 kl. 18:25

  Mig tycks det som att det nya handelsavtalet mellan USA och Kina är oförenligt med nyliberalismen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.