Nystart med Vanvarda

carema

Illustratör; Helena Lindholm

Efter skandalerna – nu byter vårdbolaget Carema namn på sin äldreomsorg. Det nya namnet blir Vardaga.

– Vi behöver en neutral nystart, säger vd:n Fredrik Gren.

Varför inte direkt välja namnet “Vanvårda” – för att undvika missförstånd i framtiden. Med sedvanlig amerikaniserad stavning skrivet Vanvarda.

Bloggportalen: Intressant
Andra bloggar om: , , ,

  3 kommentarer for “Nystart med Vanvarda

 1. Ulla-Britt Niklasson, Göteborgska skriver:

  Bra “Vanvårda” är väl det bästa och mest passande namn – troligen var avsikten “Vanvårda” men å-et blev enligt amerikansk stavning ett a!! HAHAHA

  Den 21 september genomförs en landsomfattande manifestation och demonstration mot “vinster i välfärden”! I Göteborg på Gustav Adolfs Torg kl 14.00! Kom och visa att Vinster i Välfärden inte accepteras!

  Persson S och hans högerfalang står ensamma om att tillåta fortsatta vinstuttag! Deras budskap är “Satsa på vapentillverkning istället”!

  FY SKAM! Arbetarnas företrädare?

 2. Dennis Zackrisson skriver:

  Kan någon svara på om det finns några undersökningar som visar att vård i privat regi generellt är sämre (och i så fall på alla eller bara på några punkter) än kommunal omsorg?

  Jag kommer ihåg när Nils Bejerot föreslog en studie där man skulle jämföra resultatet av gängse narkotikavård i olika kommunala socialkontors regi med en grupp som fick vårdas enligt hans egna principer. Samtliga kontor som tillfrågades vägrade medverka i undersökningen.

  Har alltid undrat vad dom var rädda för?

  För övrigt kan väl följande serie rekommenderas.

 3. Tommy Sjöberg skriver:

  Dennis Zackrisson!
  Det var likadant med Köp&Sälj-reformen. Enligt Britt-Marie Citron i boken “Sölve & Co” om skandalen i Motala där hon berättade att Linköpings Universitet skulle mäta utfallet av Köp & Sälj för kommunal verksamhet, den ströps i sin linda.

  Har förundrats över ointresset för denna reform som är den största förändringen av kommunal verksamhet efter 1945. Margareta Norlin var ensam i pressen och i bokform “Baklängesrevolutionen” att varna för konsekvenserna.

  Vill t.ex (V) riva upp reformen för att “stoppa vinsterna i vården”, som verkar
  bli deras valfråga 2014?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.