carema
Illustratör; Helena Lindholm

Efter skandalerna – nu byter vårdbolaget Carema namn på sin äldreomsorg. Det nya namnet blir Vardaga.

– Vi behöver en neutral nystart, säger vd:n Fredrik Gren.

Varför inte direkt välja namnet ”Vanvårda” – för att undvika missförstånd i framtiden. Med sedvanlig amerikaniserad stavning skrivet Vanvarda.

Bloggportalen: Intressant
Andra bloggar om: , , ,

Föregående artikelStryk över och gå vidare
Nästa artikelKildén & Åsman kvar i galna tunnan
Henrik Linde
Henrik Lindeär ingenjör, uppfinnare och medgrundare till företaget Leine & Linde i Strängnäs. Politiska engagemanget startade på 60-talet i FNL-rörelsen och fortsatte i Folket i Bild/Kulturfront.

3 KOMMENTARER

 1. Bra ”Vanvårda” är väl det bästa och mest passande namn – troligen var avsikten ”Vanvårda” men å-et blev enligt amerikansk stavning ett a!! HAHAHA

  Den 21 september genomförs en landsomfattande manifestation och demonstration mot ”vinster i välfärden”! I Göteborg på Gustav Adolfs Torg kl 14.00! Kom och visa att Vinster i Välfärden inte accepteras!

  Persson S och hans högerfalang står ensamma om att tillåta fortsatta vinstuttag! Deras budskap är ”Satsa på vapentillverkning istället”!

  FY SKAM! Arbetarnas företrädare?

 2. Kan någon svara på om det finns några undersökningar som visar att vård i privat regi generellt är sämre (och i så fall på alla eller bara på några punkter) än kommunal omsorg?

  Jag kommer ihåg när Nils Bejerot föreslog en studie där man skulle jämföra resultatet av gängse narkotikavård i olika kommunala socialkontors regi med en grupp som fick vårdas enligt hans egna principer. Samtliga kontor som tillfrågades vägrade medverka i undersökningen.

  Har alltid undrat vad dom var rädda för?

  För övrigt kan väl följande serie rekommenderas.

 3. Dennis Zackrisson!
  Det var likadant med Köp&Sälj-reformen. Enligt Britt-Marie Citron i boken ”Sölve & Co” om skandalen i Motala där hon berättade att Linköpings Universitet skulle mäta utfallet av Köp & Sälj för kommunal verksamhet, den ströps i sin linda.

  Har förundrats över ointresset för denna reform som är den största förändringen av kommunal verksamhet efter 1945. Margareta Norlin var ensam i pressen och i bokform ”Baklängesrevolutionen” att varna för konsekvenserna.

  Vill t.ex (V) riva upp reformen för att ”stoppa vinsterna i vården”, som verkar
  bli deras valfråga 2014?

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.