U.S. Marines efter att ha intagit en framskjuten Taliban-bas, 25 november 2001, kort efter USA-invasionen. (U.S. Marines, Joseph R. Chenelly)

Vill passa på att tipsa om ett referat av en intressant artikel jag just läst på den alltid utmärkt läsvärda sajten Consortium News. Det handlar om helgens artikel där New York Times lättar något på locket om det galna kriget i Afghanistan. Författaren i NYT skriver om hur generalen De Gaulle, varnade John F Kennedy att trappa upp kriget i Vietnam.

Det finns nu de som pekar på likheter mellan krigen och framförallt på dess så bittra resultat för supermakten USA.  Men kanske var det ändå skräddarsytt för hökarna i vapenindustrin så att den skulle få avsättning för sina vapen. 

Consortium News berättar även i samma utgåva om analytikern Daniel Hale, en visselblåsare som avslöjat amerikanska krigsbrott i det bisarra drönarkriget som kostade mängder utvalda offer men mångdubbelt fler helt oskyldiga vittnen deras liv. Vid Hales enda räkning anfölls  35 utvalda mordoffer av Barack Obamas och USA:s drönare. Men 160 oskyldiga vittnen mördades av de unga slipsklädda skarprättarna på andra sidan Atlanten i USA.

Hales får årets Sam Adamspris för sina avslöjanden från sina supportrar. Den amerikanska statens belöning däremot blev 45 månaders fängelse. 

Conny Lindell, Öland

Föregående artikel”UTLÄNDSKA SOLDATER VAR MER HATADE ÄN DE FÖRSTOD”
Nästa artikelLöfvens avgång

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.