Här kommer lite helglyssning från Folkets Radio; två program som handlar om det framväxande digitala kontrollsamhället.

Del-1 ”Sanningsministeriet”

Utdrag ur webbtexten:
”Vi ska få stifta bekantskap med nya Myndigheten för psykologiskt försvar, och vi ska prata om hur närmandet till Nato påverkar den svenska yttrandefriheten. Det ska också handla om målsättningen att bygga ”vetenskapligt konsensus” kring frågor som rör Agenda 2030 – Narrativet med stort N.”

Del-2 ”Det digitala tyraniet”

Utdrag ur webbtexten:
”Ständigt uppkopplade har vi blivit beroende av de snabba belöningar vi får från våra skärmar och vi sugs djupare och djupare in i den virtuella verklighetens Matrix-värld. Nästa station heter Metaverse.
– Artificiell intelligens (AI) kan manipulera mänskligheten på så många sätt och med så pass avancerade metoder att vi helt enkelt inte är rustade att stå emot det, säger psykologiforskare Meia-Chita Tegmark, medgrundare av Future of Life Institute.Den totalitära utvecklingen hänger ihop med att AI får allt större kontroll över människors liv.

Den fjärde industriella revolutionen med sakernas internet och smarta städer finns inskrivet i hållbarhetsmålen i FN:s Agenda 2030, som alla världens länder åtagit sig att följa.”

Föregående artikelUkrainsk kommandooperation mot kärnkraftverket Zaporozhye misslyckades
Nästa artikelNär en kommer hem – om Stig Dagerman och modersmålet

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.