UNT-artikeln 2007-08-23

Vad jag skrev 2007-09-09 om Uppsalademonstrationen mot UNT den 7 september har väckt Uppsalakommunisten Fred Torssanders frustande vrede. Men han är för viktig för att ge sina kommentarer här, så han skriver för sina närmaste på sin hemmasida www.tusenpennor.se. Läs där ett exempel på hur demokratiskt vilsna kommunisterna fortfarande är. Läs också vad Proletären skriver på länkarna efter texten. Men KP är inte ensamma.

Vad Uppsalas opportunistiska politiker (inkl. KP) nu sysslar med är dimspridning. Genom att uppmuntra till och delta i demonstrationen mot UNT:s artikel med rondellhunden som illustration (45×55 mm) 23/8 bidrar man till att sprida föreställningar om att yttrandefriheten kan vara otidsenlig och att den bör modifieras. Dessutom bidrar man till splittring av motståndet mot Israels och USA:s (med allierade) krig mot terrorismen i Uppsala. På ett möte med Uppsala fredskoalition den 4 september diskuterades om deltagande i denna demonstration. Men koalitionen avstod tack vare att flera motsatte sig ett deltagande.

Det är begripligt att muslimer känner sig allmänt kränkta i det klimat som frodas i Västvärlden i detta iskalla krig mot terrorismen. Det kan vara svårt att orientera sig bland allt som händer och trumpetas i medier och av förståsigpåare. Och när dessa talar om att UNT publicerat en nidblid av profeten Mohammed blir det droppen som får bägaren att rinna över. Felet är att man angriper denna harmlösa lilla droppe medan allt som fyller bägaren glöms bort. Man hoppar rakt i fällan som nyttiga idioter.

Vad som skrivs på UNT:s insändarsida idag om rondellhunds-debaclet bekräftar att uppståndelsen och demonstrationen leder fel. ”Måhända blir vi då mera tveksamma inför att öppna våra dörrar för dem som verkligen behöver sympati och omtanke.” skriver Asko Laakso från Almunge. ”Dags att skriva om lagen mot yttrandefriheten” är rubriken på Knut Godskesens insändare. Han avslutar sin text med följande: ”Det är dags att uppdatera tryckfrihets- och yttrandefrihetslagarna. Att kränka, såra, förolämpa och förlöjliga någons tro eller livssyn borde inte ingå som någons frihet.”

Föregående artikelOförnuftig demonstration
Nästa artikelKvalificerat skitsnack!
Knut Lindelöf
Redaktör för lindelof.nu, skribent och författare. Pensionerad mellanstadielärare och skolledare. Bosatt i Uppsala.

Välkommen! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.