OLA TUNANDER: FÖRSTÅR VI HUR ALLVARLIGT UKRAINA-KRIGET ÄR?

Ola Tunander (Bild: Wikipedia)

Problemet idag är att debattens ensidighet är så total att ingen underrättelsechef vågar säga detta till sin militäre chef eller statsminister. Statsministern kommer bara att höra vad hen vill höra.

I Norge sägs det att Ryssland måste ”straffas”. Putin behandlas som ett olydigt barn. Men det är omöjligt att straffa en kärnvapenmakt på samma sätt som man har försökt straffa länder som Irak och Libyen. Att behandla Ryssland utan respekt kan få ryssarna att försöka bevisa att deras kärnvapen är verkliga. Då kan till att börja med partiet Venstre glömma alla klimatpolitik, som man tidigare har lagt så mycket betoning på.

Citatet är från en artikel som publicerats i norska Klassekampen och på steigan.no. Nu har den översatts till svenska och kan läsas på svenska Global Politics.

... är läst 561 gånger!

  1 kommentar for “OLA TUNANDER: FÖRSTÅR VI HUR ALLVARLIGT UKRAINA-KRIGET ÄR?

  1. Dennis Nilsson skriver:

    Mycket förståndigt talat. Denna insiktsfullhet borde komma från våra statsministrar. Detta är ett pokerspel som alla har att förlora på.

    Synonymer till insiktsfull:
    ”sakkunnig, kunnig, klok, vederhäftig, klarsynt, omdömesgill, förståndig, klarseende, kunskapsrik, psykologisk, rådklok, vis, medveten”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.