Stöd bloggen ekonomiskt!

Concept of a plant and a lot of golden coins isolated on white background

Uppsala 2017-02-28

Bloggandet kostat pengar. Förutom löpande utgifter som webbhotell (1700 kr/år) och domänkostnader (90 kr/år) tillkommer dator- och programkostnader med mer ojämna mellanrum. Förra året blev jag tvungen att köpa ny dator för den gamla började bli instabil. Efter det finns fortfarande ett stort hål på 15.000 kr. Kanske lite av det nu kan fyllas igen.

Eftersom det trots allt är ett rent hobbyprojekt finns inget företag i botten. Men kostnader kan ändå tillkomma, t ex för it-utveckling. Nya funktioner kan behöva installeras, vilket ofta övergår min förmåga. Då måste jag köpa in sådana tjänster. Kanske kan någon medarbetare behöva hjälp med egna utgifter för bloggarbetet.

Löpande intäkter har därför blivit nödvändigt. Reklam är inget alternativ. Dels för att det ger mycket små inkomster och dels för att den förfular bloggen. Återstår alltså gåvor från många läsare. Bloggen har minst 5.000 besökare per månad. Av dessa är minst 2.000 “återkommande”. En rimlig gissning är att i alla fall några hundra av dessa är trogna läsare och därför intresserade av att bloggen fortsätter och utvecklas. Om 100 av dessa sätter in 50 kr var varje månad blir det 5.000 kr, vilket skulle betyda ett kraftigt lyft för bloggen.

Hur gör man då?
Du kan bli månadsgivare av ett valfritt belopp varje månad via din internetbank. Jag har ett konto på Swedbank för detta 8381-6 (clearing) 3 100 818-8 (konto). Märk betalningen “bloggåva”.

Det finns en Donera-knapp uppe till vänster på startsidan. Där kan man enkelt gå in och skänka en slant. Dessutom kan du Swisha pengar till 073 6550316 (märk inbetalningen “blogggåva”).

Skänker du 200 kr eller mer på en gång så skickar jag en av mina böcker. Välj nedan:

Jag tänker så småningom redovisa hur mycket som inkommer och vad pengarna används till.