Om att öppna sina hjärtan

Bild från Wikipedia

Bild från Wikipedia

Fredrik Reinfeldt vill att vi ska “öppna våra hjärtan”. Det är så dags nu.

Jag öppnade mitt hjärta redan 1992 när jag såg hur USA och EU cyniskt blandade sig och förstorade de nationella motsättningarna i det forna Jugoslavien. Allt illa som serber gjorde fick stora rubriker, liknande illdåd av andra förtegs. 1999 kunde man se de första tecknen på vad som senare komma skulle: Från att från början ha klassificerat de kosovoalbanska oppositionella som ”terrorister” blev de på några dagar omdöpta till ”frihetskämpar”.

Sedan har vi Afghanistan 2001 och Irak 2003 där terrorister skulle bekämpas och ”despoter” störtas och ett folk ”räddas” till priset av 100 000-tals döda. Den amerikanske utrikesministern medgav öppet att alla döda barn i Irak var ett nödvändigt pris för att bli av med Saddam Hussein.

Sedan kom den ”arabiska våren” vilket till en början såg lovande ut. Men sedan kom västerländska ”thinktanks” på att den kunde utnyttjas i deras syfte genom att nu kunde varje terror- och gangsterorganisation klassas som ”befrielserörelse” om de stod på Västs sida.

Under kriget i Libyen var jag utomlands och jag måste medge att jag var lite skeptisk till Gaddafis påstående att hans västliga motståndare lierat sig med Al Qaida. Det verkade ju helt barockt efter 11 september. Men han hade ju helt rätt.

Det var också nu som jag skämdes över att vara svensk. När norska NATO-flygplan bombade Tripoli steg enligt Aftonbladets nätupplaga ur svenska hjärtans en djup förtvivlan över att ”norska plan får bomba Libyen men inte vi”. Nästa dag kunde man i Aftonbladet ta del av glädjebudskapet: ”Svenska flygblad över Tripoli”.

Samtidigt var opinionen i USA och Europa inställd på att regimen i Damaskus skulle falla vilken dag som helst. Hur mycket militärt, materiellt eller ekonomiskt stöd Sverige har bidragit med vet jag inte, men moraliskt har vi lika stor del i det kriget som mer öppet krigsaktiva stater. Först när de saudifinansierade gangstrarna började avrätta och våldta  kristna syrier började en och annan svensk ledarskribent och utrikeskommentator dra öronen åt sig.

Och sedan har det hela upprepats i Ukraina där den svenska opinionen verkar reservationslöst stödja vilka nazister eller fascister som helst bara de är emot Putin. Häromdagen blev Voltair fördömd i Kunskapkanalen eftersom han ogillat judar. Hade han levat nu och ställt upp emot Putin hade allt varit förlåtet.

Så nu vill Fredrik Reinfeldt och det svenska etablissemanget att vi ”öppnar våra hjärtan” och tar emot de flyktingar som blivit de oundvikliga offren för samma etablissemangs krigspolitik. Hade de själva ”öppnat sina hjärtan” för tre år sedan och sjungit ut i FN:s Generalförsamling kanske mycket varit annorlunda.

Det hela blir ju inte bättra av tecknen på att flyktingarna utnyttjas i inrikespolitiskt syfte, som överklassens vapen emot den egna underklassen.

Bloggportalen: Intressant
Andra bloggar om: , , , , , , , ,

  7 kommentarer for “Om att öppna sina hjärtan

 1. Tommy Sjöberg skriver:

  En sak kan vi vara säkra på att det är vi i arbetarklassen som skall öppna våra hjärtan och plånböcker.

  Kommuner likt Vellinge och liknande kommer även i fortsättningen vara vita och rika.

  Det pågående klasskriget tar sig nya uttryck hela tiden men de värsta attackerna kanske mildras med en rosagrön regering.

 2. Sixten Andréasson skriver:

  Mycket bra! Kan instämma helt. Förresten läste jag häromdan om din bok “Kuppen i Prag”. Rekommenderas.

 3. Ola Inghe skriver:

  Okej, en slutsats av detta är att moderaterna inte är ett arbetarparti. Men, det visste nog de flesta av oss som läser denna blogg förut.

  Mera oklart är om du har någon slutsats angående svensk flyktingpolitik. Det svenska folket på 1940-talet var knappast ansvariga för Versaillesfredens orättvisor mot Tyskland, inte heller för framväxten av Hitlertyskland, dess krossande av demokratin, förföljelse av politiska motståndare och dess krigs- och folkmordspolitik.

  Jag har dock aldrig hört att progressiva människor använde detta som skäl att motsätta sig att ta emot antifascistiska och judiska och andra flyktingar i Sverige under den epoken.

  Och jag hoppas att vi slipper höra liknande argument i dag.

 4. Sixten Andréasson skriver:

  Ola Inghe, är helt ute och cyklar. Du påstår att de som jag har invändningar mot Reinfeldts tal, att vi skulle varit motståndare till Sveriges flyktingpolitik på 1940-talet. Skäms för såna dumheter.

  Det handlar nu om hur många som rimligen kan tas emot här av de miljoner som är på flykt från de imperialistiska krigen. Tiotusen eller hundratusen? Det blir ändå en droppe i havet. Faktiskt har SD en poäng i att en miljard i hjälp till dem i flyktingläger gör mer nytta än att ta mot flera tusen hit. Är därmed mer humant. Syrierna som är på flykt borde och skall få återvända till sitt land under fred, som det ser ut att bli möjligt med Assads värnpliktsarmés framgångar mot inkräktarna.

 5. Ola Inghe skriver:

  Sixten, jag har inte i detta sammanhang berört om Sveriges insatser bör ske i närområdet eller i de redan av flyktingar dignande grannländerna till Syrien. (Jag delar i och för sig UNHCR:s bedömning av bådadera behövs.) Jag uppfattade inte att Anders inlägg gällde detta heller, men var och en får ju läsa hans inlägg och bedöma den saken själva.

 6. Anders Persson skriver:

  Trots all ”undfallenhet” var Sveriges och svenskarnas kritik och motstånd mot Hitlertysklands krigs- och folkmordspolitik klart mycket större 1933-45 än kritiken och motståndet mot USA:s och EUs motsvarande politik är idag.

  Likriktningen inom massmedia är idag mycket större än då. Då fanns en ”Statens Informationsstyrelse” som skickade ut gråa lappar till pressen. Men dom går väl med e-post idag?

  Sedan vill jag inte ensidigt hänga ut Reinfeldt. Det var ju ändå han som 2 mars gav uttryck för viss förståelse att Ryssland agerar på en rysk minoritets oro på Krim.

  Kanske hade Reinfeldts rådgivare påmint honom om att Sverige agerat på exakt samma sätt 1918 då hans föregångare av militärstrategiska skäl givit order om att invadera Åland under förevändning att lugna de svensksinnade på öarna.

 7. Anders Persson skriver:

  ”Islamister tas äntligen på allvar” skriver Johanne Hildrebrandt i dagens SvD.

  Men hon gör inte klart att de hon nu har i tankarna, ISIS, finansieras av Gulfstater, främst Saudiarabien.

  Istället för att göra livet surt för hyggliga muslimer i Sverige borde regeringen avbryta de diplomatiska förbindelserna med dessa gulfstater, främst Saudiarabien, frysa deras ekonomiska tillgångar i Sverige samt hota med att kalla hem vår ambassadör i Washington om inte den regimen upphör med sitt omfattande stöd till dessa gulfstater, i synnerhet Saudiarabien.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.