OM NOVICHOK PLANTERADES AV RYSSLAND, VAR FINNS BEVISEN?

“Ingen har en aning om vad som orsakat förgiftningarna i Wiltshire – fast det mest troliga motivet är att någon vill besvära Putin.” (översättning av Redax)

Så inleds en intressant krönika av Simon Jenkins i The Guardian 5 juli.

  1 kommentar for “OM NOVICHOK PLANTERADES AV RYSSLAND, VAR FINNS BEVISEN?

  1. Anders Persson skriver:

    Guardian idag rapporterar å ena sidan att polisen tror att giftet som användes i Amesbury är från samma källa som giftet som användes mot Skripals.

    Men längre ner i samma artikel heter det att vetenskapsmän från Porton Down visserligen hade kunnat extrahera Novitjok från blodet från Sturgess and Rowley men att det var så små mängder att det inte gick att avgöra om det kommer från samma källa som i mars. “It was too small an amount to establish if it was from the same batch used in the March attack.”

    Detta är återigen ett exempel på hur media förvränger vad vetenskapsmännen i Porton Down sagt. Det skedde också i mars då medierna, falskeligen, hävdade att Porton Down hade kunnat fastslå giftets ryska ursprung.

    Det är kul att följa mediernas försök att förklara, 100% säkra att Putin står bakom https://www.lindelof.nu/svd-har-lost-gatan-om-giftet-i-salisbury/

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.