Opinionssiffrorna idag

Socialdemokraterna, Moderaterna och Miljöpartiet går i dagens SIFO-mätning tillbaka med sammantaget 2,7%. Stilla (i stort sett) står Centern, Folkpartiet och Kristdemokraterna. Framåt går Vänstern och Sverigedemokraterna, som nu är uppe i 10% (all time high)! SD stiger nu med ungefär 1% per månad.

Det här visar tydligt på stort missnöje med de etablerade partierna (inklusive Miljöpartiet!). Förtroendet för regeringsalliansen sjunker, Socialdemokraterna har slutat öka och minskar istället på samma sätt som för regeringsalliansen. Nettoströmmen av de missnöjda går till Sverigedemokraterna (+1,5) och Vänstern (+1,2). Det här är både logiskt och väntat.

Mitt parti Socialdemokraterna måste nu för att inte helt sjunka in i den borgerliga allianssoppan visa sina radikala tänder. Några tänkbara paroller till valet 2014:

Avskaffa det fria valet i grundskolan!

Ta hem soldaterna från Afghanistan NU!

Inte en skattekrona till riskkapitalister!

För det skulle jag kunna agitera på gator och torg.

Bloggportalen: Intressant
Andra bloggar om: , , ,

  3 kommentarer for “Opinionssiffrorna idag

 1. Kerstin skriver:

  Jag har hävdat i flera år att alla de etablerade partierna arbetar som flitiga bävrar för att ge SD alltfler röster. Vid förra valet gissade jag att SD skulle ha omkring 15% vid nästa val, just för att det egentligen inte finns några alternativ, samtliga partier för samma nyliberala politik.
  Jag hoppas innerligt att jag inte får rätt.

 2. Kjell Martinsson skriver:

  Är inte ordet fritt?

 3. Knut Lindelöf skriver:

  Hurså? Du är lite otydlig Kjell …

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.