ÖPPET BREV TILL PRESIDENT TRUMP OM USA:S KONFLIKT MED IRAN

“Vi skriver till dig för att uttrycka vår djupa oro över den nuvarande eskaleringen med Iran i Arabiska viken. Det ömsesidiga ordkriget mellan Förenta staterna och Iran, den påskyndade utplaceringen av ett hangarfartyg och B-52-bombplaner i regionen och rapporter om iranska förberedelser för attacker mot amerikanska militära- och diplomatiska anläggningar är mycket oroande som kan sluta i en dödlig konfrontation. Ett krig mot Iran, antingen det sker genom ett medvetet val eller som resultat av en felbedömning, skulle ge dramatiska återverkningar i ett redan destabiliserat Mellanöstern och dra in USA i ännu en väpnad konflikt med enorma ekonomiska, mänskliga och geopolitiska kostnader.”

Ett stort antal höga amerikanska militärer och diplomater i The American College of National Security Leaders inleder ett öppet brev till President Trump med dessa ord. Läs hela brevet >>

  1 kommentar for “ÖPPET BREV TILL PRESIDENT TRUMP OM USA:S KONFLIKT MED IRAN

 1. Bertil Carlman skriver:

  Förhållandet USA – Iran har fått många kommentarer över världen. Att många av USA:s (Imperiets) tänkande militärer är djupt oroade är inte så konstigt, de gör ju professionella krigarbedömningar. Men med personer som Pompeo, Bolton och Netanyahu, aggressiva, professionellt pålitligt opålitliga politiker vet man inte.

  Förhoppningsvis handlar det nog ändå mest om att hota och försöka åstadkomma något med detta hot utan att gå i fajt. Grissleybjörnar i USA gör ofta så, de vet att en fajt kan allvarligt skada dem själva. Men det är klar ett misstag är lätt att begå och då… Och är trion ovan lika smart som en grisselybjörn?

  Det finns även i sådana här allvarliga lägen de som orkar skämta. Detta fann jag på en norsk blogg.

  Och här är det tyska originalet.

  Postilion påminner om Grönköpings veckoblad påpekar en kompis till mig.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.