Sergio Weigel

”Alla förstår betydelsen av dollarsystemet som Achilleshälsan för det amerikanska imperiet. Men underligt nog när man analyserar Washingtons imperialistiska handlingar under de senaste decennierna, ligger fokus oftast på ideologier som zionism eller amerikansk ”exceptionalism”, eller på mer specifika aspekter som fossila bränslen och pipelines. Ett annat fokus, mest populärt bland amerikanerna själva, är att Amerika förr var stort och bra, men nu kommit in på fel spår på något sätt. Jag tror fortfarande att produktionsmedlen, eller i fallet med skulden som uppstår av den amerikansk försäljning av dollar – maskerad som investering – är långt mer avgörande för amerikanskt beslutsfattande än ideologi eller olja, och att Amerika inte alls kommit på villovägar, utan i stället desperat försöker hålla sig kvar på sitt gamla spår.” (Översättning K Lindelöf)

Så inleds en klargörande artikel av Sergio Weigel på den amerikanska sajten Information Clearing House. Ta dig tid, det är den värd, trots att den är lång och på engelska.

Föregående artikelRena bedrägerier, ädla lögner och nödlögner
Nästa artikelTredje ståndpunkten berättigad i dag

1 KOMMENTAR

  1. Jo den artikeln är intressant, men, men … Sergio Weigel skriver t ex ”criminal enterprise”. Kriminell utifrån vilket juridiskt system? Det blir i mina ögon, som så ofta när en berättigad vrede ligger bakom analyserna, för mycket moral och för lite analys i artikeln. Det är inte för riksdagspartiernas eventuella omoral som jag inte kommer att rösta på dem, utan för att de alla tvingats in i en kapitalistisk politik som alltmer går lönearbetarnas intressen emot.

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.