”De gula västarnas uppror blir knappast det sista vi kommer att läsa om i europeiska tidningar framöver. Men redan nu är de gula västarna en sorts dödsruna: en runa över en politik som länge hävdade att den var den enda vägen framåt, och som aldrig kunde bestämma sig om den trodde mest på folkviljan i teorin eller praktiken.”

Så avslutar Malcom Kyeyune en intressant artikel i  webbtidskriften KVARTAL >>

Föregående artikelBör man – och kan man – diskutera Stalin?
Nästa artikelETT FRANKRIKE DÄR MARINE LE PEN ÄR DEN ENDA TALAR FÖR SEKULARISMEN

2 KOMMENTARER

 1. Min favoritliberal, Janerik Larsson, SvD, var snabbt på hugget med krönikan ”Vad sade Cecilia Malmström egentligen?”

  ”Eftersom jag noga följde debatten kring TTIP och de absurda påståenden som då spreds om regelverket som garanterar investerande företag skydd från ogrundade statsingripande blev jag förvånad över Kyeyunes påstående.

  Jag mejlade Malmström som svarade:

  – På en fråga om mandatet för TTIP sade jag att mandat ges till mig av medlemsländernas regeringar innan vi börjar förhandla.

  Detta är helt korrekt och rimligt.

  Det betyder inte att problematiken som Kvartal-artikeln handlar om är vare sig enkel eller okomplicerad. Men den är verkligen inte ny.”

  Och tillade:

  ”Spänningen mellan tillfälliga majoritetsopinioner och grundläggande regelverk som garanterar långsiktighet och rättssäkerhet är inget nytt även om debatten nu kan skapa det intrycket.”

  Men anta att majoritetsopinionerna inte är så tillfälliga…

 2. Jag förstår inte vad vare sig Janerik Larsson eller Cecilia Malmström vill säga. Men vad Kyeyune vill säga är ju helt klart. Alltså att EU gör slut på såväl statssuveräniteten som folksuveräniteten och att det är där vi idag har det stora slagfältet.

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.