Andreij Parubij, talman i Ukrainas parlament, också välkänd i maktens korridorer i väst

Den kände fascisten Andrij Parubij som är talman i parlamentet i Ukraina förnekar sig inte. På en pratshow i ukrainsk TV lyckades han säga att Adolf Hitler var ”en stor man för demokratin”. I en diskussion om direkt demokrati sade Parubij att ”vi får inte glömma att den störste man som praktiserade direktdemokrati på 1930-talet var Adolf Aloizovich [Hitler]”.

Parubij var en av grundarna av det nazistiska Det socialnationella partiet i Ukraina. Han är en edsvuren sympatisör av nazi-kollaboratören Stepan Bandera, och har hållit fast vid sina nazistiska åsikter. Han var en av kommendanterna på Maidan under ledningen av statskuppen i Ukraina 2014. Hans fasta nazistiska övertygelse har inte hindret honom från att vara officiell parlamentarisk gäst både i Frankrike och i Storbritannien.

Vänsterorienterade människor i Ukraina har krävt att talmannen i parlamentet blir avsatt och ställd inför rätta. Ett självklart krav, men det kommer inte att infrias, eftersom maktapparaten i Ukraina, och inte minst polisen och armén, är genomsyrad av nazister och fascister.

Helt oberoende av detta framhåller ukrainska medier, att utvandringen från Ukraina är rekordhög. Utrikesminister Pavlo Klimkin säger till ukrainska medier att det utvandrar en miljon ukrainare varje år, och han räknar med att denna tendens kommer att fortsätta.

Denna genomkorrupta och fascistinfiltrerade regering är det alltså som den norska regeringen, ledd av Erna Solberg, har givit hundratals miljoner norska skattekronor.


Översättning till svenska: Bertil Carlman

Föregående artikelDÄRFÖR RISKERAR SVT:S DUBBELTABBE ATT PÅVERKA VALUTGÅNGEN
Nästa artikelDags att isolera nygamla högern!
Pål Steigan
Pål Steigan är före detta ordförande för norska AKP(ml) och nu redaktör för webbavisen steigan.no

3 KOMMENTARER

  1. I ”sanningsmedierna” DN och SvD har namnet Andrij Parubij inte förekommit sedan maj 2014, trots att han valdes till talman i april 2016 med befogenhet att rycka in som tillförordnad president om det skulle hända den ordinarie någonting.

  2. Inte konstigt att Putin gick in i Krim medans tid var! Att sedan Ukraina är rasistiskt i sin grundfundamentala konstitution är inget nytt – samt fullt av dårar!

  3. Väst lurade Ukraina och lämnade landet ensamt med sina problem, säger den f d ministern för transport och kommunikation Jevgenij Tjervonenko:

    ”Vi blev lurade […] Vi gick inte till ’Eurasiska ekonomiska unionen’ men släpptes inte heller in i EU eller Nato – det var bara snack att vi snart skulle komma in dit”, sade han i ukrainsk TV.

    Enligt Tjervonenko hotas Ukraina av bankrutt om man fortsätter att skada relationerna till Ryssland. Parlamentsledamoten Vadim Rabinovitj, ledare för partiet ”För livet”, anser att Ukrainas ledning har kidnappat landet och nu plågar det. En annan parlamentsledamot, Jevgenij Murajev, menar att Washington och Bryssel gör allt för att suga ut Ukraina på landets resurser.

    Inför presidentvalet 31 mars leder konstnären Vladimir Zelenskij med 23%, en outsider, som bl a lovat att ta upp förhandlingar med Ryssland. För den nuv. presidenten Porosjenko och för ledaren för Batkyvsjtjina-partiet, Julija Timosjenko uttalar sig 16%. (Ur Ryska Posten 4 februari)

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.