Parlamentets talman i Ukraina rosar Hitler som en “stor demokrat”.

Andreij Parubij, talman i Ukrainas parlament, också välkänd i maktens korridorer i väst

Den kände fascisten Andrij Parubij som är talman i parlamentet i Ukraina förnekar sig inte. På en pratshow i ukrainsk TV lyckades han säga att Adolf Hitler var “en stor man för demokratin”. I en diskussion om direkt demokrati sade Parubij att “vi får inte glömma att den störste man som praktiserade direktdemokrati på 1930-talet var Adolf Aloizovich [Hitler]”.

Parubij var en av grundarna av det nazistiska Det socialnationella partiet i Ukraina. Han är en edsvuren sympatisör av nazi-kollaboratören Stepan Bandera, och har hållit fast vid sina nazistiska åsikter. Han var en av kommendanterna på Maidan under ledningen av statskuppen i Ukraina 2014. Hans fasta nazistiska övertygelse har inte hindret honom från att vara officiell parlamentarisk gäst både i Frankrike och i Storbritannien.

Vänsterorienterade människor i Ukraina har krävt att talmannen i parlamentet blir avsatt och ställd inför rätta. Ett självklart krav, men det kommer inte att infrias, eftersom maktapparaten i Ukraina, och inte minst polisen och armén, är genomsyrad av nazister och fascister.

Helt oberoende av detta framhåller ukrainska medier, att utvandringen från Ukraina är rekordhög. Utrikesminister Pavlo Klimkin säger till ukrainska medier att det utvandrar en miljon ukrainare varje år, och han räknar med att denna tendens kommer att fortsätta.

Denna genomkorrupta och fascistinfiltrerade regering är det alltså som den norska regeringen, ledd av Erna Solberg, har givit hundratals miljoner norska skattekronor.


Översättning till svenska: Bertil Carlman

  2 kommentarer for “Parlamentets talman i Ukraina rosar Hitler som en “stor demokrat”.

  1. Anders Persson
    2018-09-09 kl. 14:18

    I “sanningsmedierna” DN och SvD har namnet Andrij Parubij inte förekommit sedan maj 2014, trots att han valdes till talman i april 2016 med befogenhet att rycka in som tillförordnad president om det skulle hända den ordinarie någonting.

  2. Tore Bergström
    2018-09-11 kl. 9:36

    Inte konstigt att Putin gick in i Krim medans tid var! Att sedan Ukraina är rasistiskt i sin grundfundamentala konstitution är inget nytt – samt fullt av dårar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.