Självklart undersöks nu var Coronaepidemin startade. Vem var patient 0? Det kan ha varit US-Army som förde epidemin till Wuhan. Lijian Zhao – nyutnämd talesman för informationsavdelningen på kinesiska uterikesdepartementet – säger: Var öppna! Publicera era data! USA är skyldiga oss en förklaring. Visst kan detta vara ett politiskt utspel, men enligt följande klipp är det kanske ändå inte helt otroligt. Ingen påstår att det i så fall är något annat än en olyckshändelse.

Föregående artikelSVERIGE BORDE MASSTESTA BEFOLKNINGEN…
Nästa artikelHellre i nöd än död
Knut Lindelöf
Redaktör för lindelof.nu, skribent och författare. Pensionerad mellanstadielärare och skolledare. Bosatt i Uppsala.

4 KOMMENTARER

  1. Ett alternativ kunde ju vara att utbrottet i Wuhan beror av smitta som kineser tagit med sig från Italien. Tidiga fall av konstig influensa finns dokumenterade i Italien, och många kineser arbetar där – just i norr, där influensan härjat som värst.

  2. Nu finns ju tidiga fall 2019 av ”konstig influensa” i USA också, från Vancouvertrakten. Också ett ställe med mycket trafik med Kina sägs det. Kina vill ha en ordentlig vetenskaplig utredning av virusets ursprung säger man, Trump larmar om ”kinesiskt virus” och vill att folk skall samlas i kyrkorna vid påsk. Det senare leder väl närmast tanken till den koreanska kristna sekten som lyckades skapa ett rejält influensautbrott genom att vägra göra uppehåll med sina tätt packade stormöten.

    Så mycket politisk prestige ligger väl nu i den här historien att utsikten till att få veta vem ”patient noll” var är ganska liten. Det jag har svårt att tro på är att viruset medvetet spritts ut av en statlig aktör. Slarv på ett labb någonstans kanske, men någon sorts naturlig orsak, förvärrad av politiska felgrepp, låter mest troligt.

  3. Då är det nära till State of Washington där det tidigt var en massa smittfall (undrar om jag blandade ihop ett par olika nyhetskällor angående Kanada och USA när jag skrev om smittan i USA?)

Välkommen! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.