PENTAGON FÖRBEREDER FÖR MASSIV CENSUR AV INTENET

“Den amerikanska militären har sent ut förfrågan och forskningsanbud från teknologiföretag för utveckling av ett automatiskt system som skall klara av att skanna av hela Internet och lokalisera och censurera innehåll som anses vara ‘falska medieverktyg‘  och ‘desinformation‘. Enligt de statliga dokumenten ska lösningen kunna erbjuda ‘innovativa semantiska teknologier för analys av medier‘ som ska bidra till ‘att identifiera, motverka och förstå en motparts desinformationskampanjer‘.”

Det skriver Kevin Reed på den norska bloggen Midt i fleisen.

... är läst 547 gånger!

  2 kommentarer for “PENTAGON FÖRBEREDER FÖR MASSIV CENSUR AV INTENET

  1. Martin Gustavsson skriver:

    Helt vanligt psykologiskt försvar, men i USA:s fall naturligtvis även ett sätt att kunna spärra varje nations psykologiska försvar när USA invaderar i strid med FN:s regler och begår sina krigsförbrytelser.

    Ett välkänt falskflaggande USA vill givetvis kunna skilja på lögn och sanning så att de kan spärra sanningen. DN-trollen vill säkert vara en del av detta, tror jag.

  2. Hans M Gabrielson skriver:

    Redan 1999, när NSA (National Security Agency) lanserade sökverktyget Echelon, propagerade jag för en del då tämligen klentrogna vänner på vår kant vikten av att flyga under såväl den amerikanska som den ryska (och på senare tid även den kinesiska) cyber-radarn med hjälp av fysiska brev. Om nödvändigt i dubbla kuvert, det yttre ställt till en mindre iögonfallande adress, känd av den verklige adressaten. Anledningen är det enkla faktum att den fysiska brevkontrollen sedan decennier har upphört (det skedde för ca 40 år sedan). Den ansågs omodern, tidskrävande och kostsam. De som höll i den verksamheten är sedan länge pensionerade eller avlidna.

    Ett annat, mer tidskrävande sätt att kommunicera är engångskoder, baserade på femställiga siffergrupper utifrån en för båda parter identisk text, låt säga första upplagan av Hjalmar Söderbergs Den allvarsamma leken. Men det är nog överkurs, åtminstone än så länge. Min poäng här att det ibland kan vara klokt att ta ett tekniksprång bakåt…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.