Det nya värdegrundspasset. (Duger även som vaccinationspass)

DAGS ATT DEKLARERA min värdegrund så att ingen ska behöva skämmas för att befinna sig i sajtens närhet.

 1. Redax tycker om barn och tycker att skolan ska vara frivillig och fri på alla vis, lärarna ska lämplighetstestas och värdegrundscertifieras (liksom för övrigt även alla myndighetspersoner) och diplomeras med ett särskilt värdegrundsbevis i form av en QR-kod i telefonen. Skolan måste göras rolig för barnen, på det att ett helt naturligt demokratiskt sinnelag må grundläggas. Alla barn med särskilda behov och diagnoser måste få vistas i skolan på samma villkor som alla utan några särskilda behov.
 2. Redax tror lite på en slags högre makt, men är inte religiös. Sjukvården ska byggas ut och barnmorskorna ska få vad de begär. Sol- och vindkraft ska ersätta alla fossila energislag (inkl kärnkraft) och elkraftnäten ska byggas ut med ilfart. Bilismen ska elektrifieras.
 3. Redax tror att välfärdstjänster i offentlig regi (inkl allt inom ramen för punkt 1 och 2) stagnerar och i längden bara slukar ekonomiska resurser, medan fria marknadslösningar utvecklas i konkurrens mellan fria entreprenörer, och alltså är den enda vägen för i stort sett all gemensam mänsklig verksamhet.
 4. Vidare tror Redax också på att den av människan utsläppta koldioxiden är den absoluta ödesfrågan i vår tid och vill ställa in sig i ledet hos den ungdomliga klimatalarmismen (med Elon Musk & Co i spetsen). De har förstått vad höga politiker, några smådirektörer, andra makthavare, många gamla gubbar och några äldre gummor inte förstått.
 5. Redax tror också att det militära försvaret ska skrotas, så när som på våra solidariska utlandsinsatser mot terror och tyranni – för barns, kvinnors, svartas och en del andra människors rättigheter. Och för fred! Detta sker bäst genom världssamfundets upprustning gentemot de stora diktaturerna Iran, Ryssland och Kina för en ”Rules-based International Order”. Allt krut ska alltså läggas på kampen för global demokrati och på att vi inte luras med på att till exempel skriva på FN:s resolution om globalt kärnvapenförbud. Man bör förbjuda evidensbaserat framtagna felaktiga åsikter såsom vaccinationsskepsis, vissa (vetenskapligt fastslagna) folkmordsfönekelser och hädelse.
 6. Till sist tror Redax att marknadshyror är av godo för alla med pengar på banken, att könet endast är en social konstruktion, att pojkar inte kan bli flickor, men att flickor kan bli pojkar – eller tvärt om, att familjer kan se ut hur som helst, att svensk kultur är barbari som nubben till sillen på midsommar och att de gamla religiösa systemen (världsreligionerna) borde kunna reduceras till två (Kristendom och Judendom). Det borde ingå i en ”Rules-based Order”.

Så var det äntligen klart utsagt. Nu känner jag mig offentligt färdigbiktad och därmed förhoppningsvis värdegrundssertifierad. Eller har jag missat något? Nu bör det vara riskfritt för dig att medverka på olika vis här på lindelof.nu eller uppträda på samma foto som jag utan att haffas av värdegrundsmilisen.

Föregående artikelWHERE IS PENG SHUAI?
Nästa artikelVad var det som hände i fallet Julian Assange?

11 KOMMENTARER

 1. Nja, glöm inte norrländsk surströmming, öländska kroppkakor och de skånska spättekakorna samt Krösa-Stinas isterband från norra Småland! För att inte tala om kallrökt renstek från Sapmi och hembryggd dricku från Gotland. Hoppas dessa kulturarv smakar i värdegrunds-djungeln Eller!?

 2. Dessa begränsade deklarationer räcker inte långt. De bevisar snarast att du är en obotlig patriark, rasist och MR-förnekare. Det saknas klarlägganden om att äldre vita män är ett otyg som helst borde blåsas bort från jordens yta. Glöm inte att alla människor (utom vita män) har lika rättigheter vilket givetvis innebär att alla som vill får komma till Sverige och få sin beskärda del av svensk välfärd. Dessutom tycks du helt ha missat att vi lever i ett mångkulturellt samhälle där alla kulturyttringar accepteras och har lika värde. Det duger inte att sätta kristendomen och judendomen på piedestal. Tänk på att försvara alla människors rätt att bevara sin religion och kultur, omskära sina flickor och pojkar, tvinga flickor och kvinnor att täcka sig med hijab, burka och annat för att bevara släkternas heder och markera att kvinnor och barn är klanernas egendom.

 3. Lysande Sickan! Läkareden och tjänstemannaansvaret är ju som tur är redan avskaffade men borde förstås ersättas. Förslagsvis med Kol Nidre. För att uppmärksamma de demokratiska framstegen bland civiliserade länder bör en ny världsutställning genast ordnas. Förslagsvis i frihetens och demokratins stamort på jorden. Bland kandidatstäderna utmärker sig Philadelphia som särskilt kvalificerad.

  Streets of Philadelphia, Kensington Ave Story, “Highlight” For the month of August.

 4. Knut L!
  Jag håller med Björn H. Du måste verkligen komplettera din värdegrund med det som han anbefaller. Under punkt 6 kan (bör!) du precisera att du ställer dig lojal mot Skattemyndigheternas nya bestämmelse att män kan få barn. Under punkt 5 kan du gärna skicka in en bild från Medborgarplatsen där du viftar med banderollen No borders, No nations.

  Då kan du få var med ett tag till.
  Vi övriga går väl under i den stora avskjutningen nästa höst (efter en idé av Anderz Harning i Mogadondalen).

 5. Gösta L m fl!
  Typiskt, fast man anstränger sig supermycket, går man bet. Att glömma att nämna de äldre vita männen som otyg var en grov försummelse. Ska tänka på det. Även att alla människor (utom vita män förstås) har lika rättigheter, vilket givetvis innebär att alla som vill komma till Sverige ska vara välkomna. Glömde också att vi lever i ett mångkulturellt samhälle där alla kulturyttringar har lika värde.

  Men (och nu kommer pekfingret i luften) jag vidhåller med bestämdhet att Kristendomen (med extra stort K) och Judendomen månde sättas på piedestal, kanske med Kristendomen som tuppen allra högst upp på gödselstacken. Eller som det i Lpo 94* uttrycktes (under starkt tryck från Alf Svensson (KD)): ”Som särskilt viktig framstår skolans värdegrund, förankrad i kristen etik och västerländsk humanism”.

  * Läroplan för grundskolan 1994

 6. Allah religioner har förstås lika rättigheter, men jag vill slå ett slag för gamle Amon Ra som tycks ha kommit helt ur bruk nuförtiden. Allt vi kan se, höra ,känna, smaka och lukta har ju skapats i stjärnors masugnar och eftersom skapelsen har en förmåga att organisera sig måste man dra slutsatsen att den är besjälad i enlighet med naturreligionerna. Soldyrkan, en gammal religion helt i överensstämmelse med vetenskapens senaste rön.

  Irak har enligt uppgift fått en nyskriven författning där portalparagrafen inleds med ”Vi Mesopotamiens folk”. Den författades som sig bör (under stor brådska) i USA. Även här kan man ana en längtan tillbaka till faraonernas högkultur och det finns även andra tecken i tiden.

 7. Självfallet måste vi alla sjunga monoteismens lov. Utan denna skulle vi ju aldrig kunna enas om de andra enfaldiga religionernas uselhet och otrogenhet och då skulle alla härliga krig runtom på jorden tvingas att upphöra! Fy fan vad tråkigt det skulle bli här i världen! Inga halshuggningar och inga korsbränningar! Det bleve dags att stämpla ut för gott!

 8. Misstänksam som jag är har jag försökt läsa QR-koden i illustrationen. Får ingen träff.

  Det står ”Tested date Oct 21 2021” i bilden. Är detta outsourcat till ett företag från Förenta staterna, som står för testandet och certifierandet? Man kan tro det av sättet att skriva datum.

  Vilka är testfrågorna? Är det flervalsfrågor (billigt och enkelt) eller skriver man svaren själv? Vore bra med ett exempel så att jag kan förbereda mig för nästa resa till Sverige.

 9. Att skämta med värdegrunden borde bli rättssak. Trots mot den moraliska rättsstaten är i klass med allmänfarlig framfart. En särskild domstol vore önskvärt och exempel inhämtas från länder som ligger före Sverige i ärenden mot staten och dess heder.

 10. Till Dan K!
  Staten har ingen heder. Den har bara ”statsnyttan” att hänvisa till.

Välkommen! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.