”Piff och Puff Effekten” – ett komplement till julaftonens Disneyfilmer

På den tiden jag stod på gator och torg och agiterade hade jag stor hjälp av en av Julaftonens Disneyfilmer. På den tiden gällde Kalle Anka för att vara en symbol för USA-imperialismen, något som man kanske kunde ha olika uppfattningar om. Men i filmen ”Piff och Puff firar Jul med Kalle Anka” stämde detta faktiskt.

För min gatuagitation myntade jag begreppet ”Piff och Puff Effekten” för att tydliggöra hur imperialismen söker härska genom att söndra, i detta fall genom att ge en av ekorrarna (vilka för mig symboliserade kämparna i Tredje Världen) en fördel framför den andre.

Men det hjälper inte Kalle Anka, det vill säga USA-imperialismen, som till slut besegras av de listiga och kampberedda gerillasoldaterna, också detta en politisk-pedagogisk pekpinne.

Tydligen har andra på ”högre ort” i TV-huset gjort samma bedömning som jag ty filmen försvann från julaftonsmatinén och ersattes med en harmlösare variant.

När jag googlade på ”Kalle Anka+Piff Puff” kom dock denna min favoritfilm upp som första erbjudande. Uppenbarligen är jag inte ensam om att sätta den på topp!

God Jul på Er allihopa ifrån Storvreta

Bloggportalen: Intressant
Andra bloggar om:
,

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.