”Pincer Movement” (Bild: Wikipedia)

Överheten sänker sina egna skatter, privatiserar offentlig sektor och och gör sig en förmögenhet på våra välfärdssystem. Samma överhet har skaffat sig nästan total kontroll över alla större medier, som lydigt förmedlar deras syn på världen och politiken på samma sätt som statskontrollerade medier i gamla Sovjetunionen gjorde.

Anders Åberg: Från Göteborg, numera pensionerad metallarbetare, kallade sig en gång i tiden kommunist, befinner sig idag någonstans på en obestämd vänsterkant, tycker väldigt illa om krigshetsare, rasister och överhetstrogna journalister, vilka han gärna bekämpar så gott han kan.

Globalisterna upplöser den nationella suveräniteten med överstatliga organisationer som får den billiga arbetskraften att flöda fritt och förhindrar nationella regler som kan störa storföretagens aktiviteter.

Socialdemokratin avväpnar arbetarrörelsen och gör den till en meningslös del av företagens administration. Samma Socialdemokrati förvaltar dom krympande statliga resurserna med besparingar och nedskärningar och spelar med i den nyliberala utförsäljningen av vår gemensamma egendom.

För oss vanliga medborgare resulterar detta i en nedåtgående social spiral som genererar ständigt ökande missnöje. Överheten vet av bitter erfarenhet att folkligt missnöje, om det tar sig organiserad form, är det största hotet mot deras makt. Med hjälp av högerpopulisterna har överheten dock lyckats få nästan alla politiska partier i Västeuropa att prata om migration och flyktingar och inte om överhetens eget bedrägeri mot världens folk. Till och med vänstern lägger mer och mer tid på dessa diskussioner och bidrar därmed till att rättfärdiga bedrägeriet.

De svenska högerpopulisterna har lärt sig att använda Internet på ett sätt som får vänstern att se ganska amatörmässig ut. I bloggarnas underbara värld tar sig detta formen av en kniptångsmanöver.

”Pincer movement” är en beprövad militär metod för attack. Den användes med stor framgång av de tyska generalerna under andra världskriget. Nu används den igen av SD. En ”pincer” från höger och en från vänster.

Patrik Engellau

En av högervarianterna heter Det goda samhället och drivs av Patrik Engellau. Knut Lindelöf har gått igenom den tidigare på ett bra sätt. Det kan dock tilläggas att där ges utrymme för en konversation som denna.

Från tråden:

– Utan etnisk rensning inget Sverige; inser ni det?
– Det är det som är valet: ta till vapen för Sverige och svenskarna, eller acceptera undergången.
– Ja, jag är givetvis redo att hjälpa till med etnisk rensning.
– Men hur ska det organiseras, det är bråttom, vi som har gjort värnplikten är en utdöende art. Och om vi kommer till skott är väl risken stor att vi har dubbla motståndare den pk-styrda polismakten och de vapentränade jihadisterna.”

Här diskuteras således öppet om hur man skall bilda en fascistisk terroristorganisation utan att ansvariga redaktör ingriper, trots påpekan. Dessa fascister har också det gemensamt att de alla propagerar för SD eller AFS (Alternativ för Sverige).

Lars Bern

Kniptångens vänstra del kan få representeras av bloggen Anthropocene som drivs av Lars Bern. Han skriver där en del alldeles utmärkta artiklar, som säkert får många på vänsterkanten att hålla med. Kommentarsfälten ser dock annorlunda ut. Där pratas det mest om invandrare som skyldiga till alla problem och ibland slänger Lars Bern in små kommentarer som underblåser det. Berns skötebarn är dock klimatskepticismen och den verkar vara ett kitt som förenar många SD-propagandister. Går man emot honom i den frågan blir man utslängd.

Tanken där är att globalisterna använder klimathotet för att krossa den nationella suveräniteten och att det enda botemedlet är nationalistiska partier som SD.

Lars Bern är också mycket aktiv i något som heter ”Swebbtv” och även där kokar allt ner till att SD är det enda alternativet. Bägge dessa bloggar verkar ha som huvudsyfte att knuffa in så många som möjligt, oavsett politisk grundsyn, i famnen på SD och det finns säkert ett antal till liknande hemsidor.

Flyktingfrågan och migrationen är visserligen småfrågor i jämförelse med överhetens krig och plundringståg, men så länge högerpopulismen får hålla på som den gör, så kommer folks ilska även i fortsättningen att riktas åt fel håll och Europa kommer att fösas allt närmare fascismens gräns, utan stora folkliga protester. Parallellerna med Nazismens framväxt i Tyskland är tydliga, även om skillnaden i världsläget är stor.

Slutsatsen blir att en av vår tids viktigaste frågor blir att slå tillbaka högerpopulismen. Att aktivt bekämpa partier som SD och göra allt vi kan för att avslöja deras bedrägeri – frikort till storföretagens härjningar – borde vara en uppgift som förenar alla som kallar sig vänster och demokrater.

Vi borde också vaksamt se till att vi inte själva deltar i bedrägeriet genom att vara behjälpliga i uppförstorandet av etniska frågor till orimliga dimensioner. Flyktingarna från imperialismens krig har samma fiender som vanligt folk här i västvärlden och de är således våra bundsförvanter. Vi borde diskutera fram en gemensam politik med dem istället för att ha en massa löjliga åsikter om hur kvinnor skall gå klädda, något som tyvärr förekommer även i vänsterkretsar.

Vi måste bli bättre på att försvara den internationella solidariteten och ännu bättre på att avslöja dem som försöker lura oss att ännu en gång gå i rasismens fälla och låta dom verkliga brottslingarna komma undan.

Föregående artikelFotboll, rasism och en märklig palatsintrig
Nästa artikelEtt tal från vänster i tyska förbundsdagen – mot den stora koalitionen

9 KOMMENTARER

 1. Att bara avfärda Lars Bern som krypto-SD och tala grumligt om nazism imponerar inte alls på mig. Hans främsta teman är den metabola sjukligheten, globaliseringen och klimathysterin. Bemöt honom i sak!

 2. Bert H!
  Globaliseringen och klimatfrågan används här mycket tydligt som inkastare åt SD.

  I kommentarsfälten råder inga som helst tvivel om att den enda lösningen på globaliseringen är att rösta på SD och Bern ifrågasätter det aldrig, tvärtom, han backar upp det med små kommentarer.

  Bern påstår att klimatfrågan bara är strunt och att den i princip existerar bara för att globalisterna vill använda den för att slå sönder nationalstaterna med tvingande internationella regler som följd.

  Jag tror inte på någon av dom förklaringarna. Globalismen är ett stort problem, men SD är lika mycket globalister som alla andra partier i riksdagen.

  Klimatfrågan är mycket svår för en lekman att bedöma och tvärsäkerhet om den, som präglar spalterna i Berns blogg, verkar direkt oseriös. Likafullt använder Bern dessa frågor till att sprida budskapet att SD är lösningen.

  SD är i mina ögon rena bedragare som måste bekämpas och då måste också deras propagandister avslöjas.

 3. Bengt S!
  Ja det blir ju lite så, iallafall i dom två exempel jag tog. SD är ett högerparti, men som vi sett så fiskar dom flitigt i arbetarleden också. Kanske är dom nu rentav det största arbetarpartiet.

  Deras fokus på invandring och dom andra partiernas feghet gör att migrationsfrågan nu upptar en orimligt stor del av den politiska diskussionen.

  Inget av partierna, möjligen med vissa undantag för Vänsterpartiet, vill naturligtvis ha en diskussion om hur vi bäst bekämpar överhetens plundring av välfärden och skattesänkningar för sig själva, så dom har nog inget annat val än att spela med.

  I praktiken ser det ut som om SD:s satsning på dom som är naturlig vänster verkar lyckas, och även på arbetsplatserna så diskuteras nu migrationen som om det vore den viktigaste frågan, trots att Joakim Ruist omdebatterade föreläsning visade att Sverige verkar klara även den senaste flyktingvågen utan att överskrida biståndsmålet på 1% av BNP.

  Till detta bidrar Lars Bern och hans blogg.

 4. Kanske fler vill delta med egna inlägg i denna debatt? Frågan som väcks av Anders Åberg är: Är det vänsterns viktigaste uppgift i dagsläget att ”slå tillbaka högerpopulismen. Att aktivt bekämpa partier som SD och göra allt vi kan för att avslöja deras bedrägeri som borde vara en uppgift som förenar alla som kallar sig vänster och demokrater.” På onsdag kommer jag med mitt svar på denna fråga. Välkomna med inlägg alltså! Skicka med e-post till kontakt@lindelof.nu.

  Ni kan förstås komma med kortare kommentarer som vanligt (max 1000 tecken).

 5. Bert H!
  Och vad menar du med det? Påstår du att SD inte skyller problemen på invandrarna? Åkesson hävdar säker att han bara skyller på migrationspolitiken, men om du kollar vad anhängarna skriver, så blir det klart att det är, i första hand, muslimerna det handlar om.

  Vill man veta mer kan man läsa boken ”Det svenska hatet” av Gellert Tamas, där Sverigedemokraternas och framför allt Kent Ekeroths utveckling tydliggörs.

  Både SD och deras propagandister måste värderas efter en helhetsbedömning om det skall bli begripligt och då blir också parallellen med nazisternas utpekande av judarna uppenbar. Längre än så går det dock inte att dra liknelsen och det är naturligtvis fel att påstå att dagens SD är ett nazistiskt parti. Vad det kan utvecklas till om det får makt är dock en annan fråga.

 6. Liksom vi förr pratade om nationell och social befrielsekamp i Syd kan vi nu göra samma i Nord. Det behövs både en traditionell höger-vänster-klasskamp, och en progressivt nationalistisk kamp mot den globala världskapitalismen.

  Det är två olika frågor. Klasskampen i landet är en INTERN fråga (vänster-höger), nationens oberoende en EXTERN. Men eftersom nationalstaten är bärare av demokratin med vilken vi kan förändra politiken och verkligheten hänger frågorna ihop. Det är bara i en självständig demokratisk nation vi framgångsrikt kan bedriva klasskamp.

  SD är lika lite överklassens lakejer som Hitler var den tyska storfinansens lakej (gammal mossig vänsterteori). Kapitalismen har inget behov i sig av nationalism och rasism. Men båda sidor kan använda sig av varandra för sina politiska mål.

  Globalistiskt klimathot för att avväpna nationerna? Världskapitalismen behöver ej konspirationsteorier, de är starka ändå.

  Kvinnoförtryck är kvinnoförtryck fast SD fiskar i samma vatten (jfr EU).

Välkommen! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.