POLITICO: ”UKRAINA LÖPER STOR RISK ATT DESS FRONTLINJER KOLLAPSAR”

2
389

Nättidningen POLITICO har idag (2024-04-03) denna rubrik. Jan Fredriksson har valt ut några nyckelcitat.

”Enligt högt uppsatta ukrainska officerare är den militära bilden dyster och ryska generaler kan få framgång var de än bestämmer sig för att fokusera sin kommande offensiv.”
”I huvudsak beror allt nu på var Ryssland kommer att besluta sig för att rikta sin styrka i en offensiv som förväntas starta i sommar. I ett föroffensivt slag – som sträcker sig från Charkiv och Sumy i norr till Odesa i söder – har Rysslands missil- och drönareangrepp ökat kraftigt under de senaste veckorna, riktat mot infrastruktur och gjort det svårt att gissa var det kommer att ta sin stora kraft.”
”Enligt högt uppsatta ukrainska militärer som tjänstgjorde under general Valery Zaluzhny finns det en stor risk att frontlinjerna kollapsar varhelst ryska generaler beslutar sig för att fokusera sin offensiv. Dessutom, tack vare glidbomber som har krossat ukrainska positioner i veckor nu, kommer Ryssland sannolikt att kunna ”penetrera frontlinjen och krascha den i vissa delar, sa de.”
”Det finns inget som kan hjälpa Ukraina nu eftersom det inte finns några seriösa tekniker som kan kompensera Ukraina för den stora mängd trupper som Ryssland sannolikt kommer att kasta mot oss. Vi har inte den tekniken, och västvärlden har dem inte lika bra i tillräckligt antal”, sa en av de högst rankade militärkällorna till POLITICO.”

Länk till artikel

Föregående artikelFÖRINTELSEN EFTER GAZA
Nästa artikelKreativitet och skapande

2 KOMMENTARER

  1. Om 999 artiklar handlar om hur det inte går särskilt bra för Ryssland i Ukraina och en artikel handlar om hur Ryssland nått vissa framgångar, så är det ingen överraskning att det är den sistnämnda som Knut L väljer att lyfta fram. Det är naturligt om man vill att det ska gå bra för den imperialistiska aggressorn mot den angripna, mindre grannen.

    Detta förutsatt att man betraktar det som en framgång att Ryssland på ett år har avancerat 5 km från Bachmut mot Tjasiv Jar till en kostnad av tiotusentals döda och ett par tusen stridsfordon. Men allt är ju relativt.

  2. Jag tänkte mest kommentera det intressanta fotot, där två soldater syns med moderna vapen och rejäl utrustning. Det går även att upptäcka att de har ljuddämpare monterade på sina automatvapen. Soldaten närmast kameran tycks ha någon slags souvenir fastsatt på kroppen baktill runt midjan, i form av en liten nallebjörn som sticker ut. Vidskepligheten ökar ju längre soldatlivet i skyttegravarna existerar, och visar här ett typexempel – att inte endast små barn har en nallebjörn att gosa med – utan även hårdförda män behöver en tröst i form av den lille nallen, som egentligen kanske tillhör ens barn, för att bringa tur.

    Så kan det se ut i bästa fall när vi skickar våra ungdomar till ett krig, som lurats på av USA-diktaturen, och det står jag för att kalla utsugarna, som kommer att göra livet till ett ”helvete” är vad jag tror i alla fall – för den svenska befolkningen som inte vågat det minsta som att protestera – hur de blivit behandlade av USA.

    Det är inte alls avgjort hur det här kommer att sluta, om någon tror det? Vanligtvis är jag ingen pessimistkonsult, i så fall får politikerna ta på sig skulden – för det tänker jag inte göra, för att jag vågar visa vad jag tycker och känner!

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.