Här ett klokt och engagerat inlägg av den indiske historikern och kommunisten Vijay Prashad, som med anledning av en nyutgiven bok av David Harvey ger sin syn på den epok världen just nu genomlever – imperialismen. Han talar en lättbegriplig och tydlig engelska med lätt indisk accent.

Monthley Review Online.

Föregående artikelRoligare vara full – så länge det varar
Nästa artikelVAD BETYDER USA:S TILLBAKADRAGANDE FRÅN AFGHANISTAN?

3 KOMMENTARER

  1. Om man inte anser att ”Väst är bäst, där händer det mest som är bra för flest”, kommer man att entusiasmeras av att lyssna på Vijay Prashad. Hans beskrivning av den nuvarande läget för Afghanistan är också utomordentligt kvalificerat. Om man dessutom lyssnar på dessa två genomgångar a) V Putins syn på vad flyktingvågen från Afghanistan kan komma att medföra och b) en genomgång av det fullständigt förvirrade läget i det transatlantiska lägret, ja då är man ganska bra förberedd på det ökande kaos som vi står inför. Ja man måste förstås också något hålla koll på den ekonomiska kris som tornar upp sig.

  2. Till en tidigare artikel på denna blogg hade Arne W Andersson en mycket intressant kommentar ”Själv tillhör jag den av naturliga skäl krympande skara som inser att våra erfarenheter av politisk organisation och kamp är obsoleta. Ja, ja’vet. En del kanske håller men många gör det inte.”

    På gamla dar måste jag erkänna att jag nog tillhör den obsoleta skara som Arne talar om. När både ordföranden Robert Mathiasson i kommunisterna (K) och Jenny Tedjeza, som var redaktör för kommunisternas tidning Proletären, när bägge dessa på något vis kom ”att kasta in handduken” förstod jag klart, att inte heller detta parti var helt och fullt berett att tackla, vad dagens situation i Sverige kräver, för att vårt land skall kunna bli en positiv kraft i kampen för en bättre världsordning.

    Om Putin har rätt om att den nya flyktingvåg som är att vänta från Afghanistan kommer att få 2015 att framstå ”som en promenad i parken” ja då kommer det att bli en enorm test på Västvärldens flyktingpolitik, även för K:s invandrings- flyktingpolitik.

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.