Fredsrörelsen i Uppsala har problem. I Uppsala fredskoalition (UFK) ingår bland annat Kommunistiska Partiets Uppsalaavdelning. Denna partiavdelning gör allt för att förstöra olika försök att bredda fredsarbetet.

Tidigare har flera partier och organisationer lämnat fredskoalitionen på grund av KP-avdelningens provokativa framtoning. En KP-talesman skriver 9 december: ”Att krigspartiet socialdemokraterna här i Uppsala avbröt samarbetet med fredsrörelsen UFK är såvitt jag förstår saken bara ett exempel på att SAP i Uppsala står för sin politiska linje även i handling …” Strax innan skrev samme person: ”Det är definitivt inte UFK:s konstruktion som ´front´ av organisationer som skapar problem …, utan att Uppsalas socialdemokrater inte vill arbeta mot partiledningens linje.”

Att försöka samla enskilda personer i en ”Uppsala fredsförening” istället för partier och organisationer i en ”fredskoalition” motarbetas med våldsam kraft av KP-avdelningen, men även av övriga i UFK. Alla försök i den riktningen kallas av KP ”antikommunism dikterad från Sveavägen”. Sådant kan alltså skrivas utan att någon i UFK reagerar (t ex: Kvinnor för Fred, Socialistiska Partiet, Svensk-Kubanska föreningen, Ung Vänster eller Vänsterpartiet). UFK har definitivt nu blivit KP med svans, en position de för allt i världen inte vill förlora.

KP i Uppsala tar sig alltså rätten att förolämpa allt vad socialdemokrati står för genom att kalla partiet ”Krigspartiet Socialdemokraterna”. Det är en hatisk provokation i fascistiskt tonläge ägnat att slå mot en tradition som är djupt förankrad i det svenska folket, som passar det missnöjesbökande lilla KP. Det skadar fredsarbetet och gagnar dem de påstår sig vilja bekämpa – USA och dess krigspolitik.

Läs även andra bloggar om , , ,

Föregående artikelSkiten i fläkten
Nästa artikelKwasten kommer nog att gå
Knut Lindelöf
Redaktör för lindelof.nu, skribent och författare. Pensionerad mellanstadielärare och skolledare. Bosatt i Uppsala.

1 KOMMENTAR

  1. Ack ja – revolutionsromantiken frodas fortfarande. En knuten näve uträttar inte mycket. Huvudet och dess insida är ett bättre vapen.

Välkommen! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.