Gymnastik
Förra sekelskiftet ungefär…

När jag i tidernas gryning gick i folkskolan hemma i Skänninge, så var gymnastiken en gemensam angelägenhet för pojkar och flickor. Men högre upp i åldrarna separerades vi. Det gick till och med så långt att vi grabbar och tjejer på Mjölby gymnasium blev påtvingade helt olika omklädningsrum. Gustav Fridolin var ännu inte född, när detta hände.

Men nu är Gustav Fridolin djupt upprörd över att killar och tjejer på en muslimsk friskola, någonstans i Sverige, hålls åtskilda i gymnastiken. Djupt upprörd kan man sannerligen vara men inte över just det – utan över att hela 8051 elever i vårt land går på s k religiösa friskolor. Det är 7600 flera än den Fahrenheit-temperatur vid vilken papper brinner (451 grader F). Det är de religiösa friskolorna som är problemet, inte det faktum att pysar och sländor spelar fotboll var för sig.

Friskolorna, i varje fall de religiösa, bör avskaffas. Det gagnar jämlikheten mellan könen. Samt åtskilligt annat.

PS. Tänkande läsare har säkert lagt märke till att 8051 är lika med 83 x 97 eller, enligt konjugatregeln, (90 – 7) x (90 + 7).

Föregående artikelLenins bundsförvant, spionen Malinovskij (III)
Nästa artikelMartina, visst var din farfar agent!
Mats Parner
Mats Parner är pensionerad matematiklärare, skribent, motinslöpare och bosatt i Karlstad.

1 KOMMENTAR

  1. Och hela skolpengen bör avskaffas, det gagnar jämlikheten. Inget annat land i världen har detta destruktiva system, nu när Chile har avskaffat det.

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.