Ovan förstasidan på stans gratistidning, SF Examiner, en gång i tiden William Randolph Hearsts flaggskepp, nu ägd av en Clint Reilly, som stod värd för den ”fundraiser”, som beskrivs på sidan A2. Över tre miljoner dollar fick de in.

Jag fick en rejäl förkylning och blev t o m sängliggande. 21 stora kvarter spärrades av, busslinjer lades om, stoppförbud infördes etc. Jag hade tänkt åka in och driva runt och insupa lite atmosfär och känsla… På sidorna 8-9 är Xi Jinpings tal publicerat i sin helhet. Presidentmötet hölls på den privata ”Filoli Estate” neråt Silicon Valley.

Hoppas tidningen går att bläddra i också i Sverige.

Av det lilla jag sett blev Xi mött med respekt. Men efter mötet vidhöll Joe Biden, på förfrågan, att Xi fortfarande var en ”diktator”, dock utan att själv yttra ordet. 

Diverse USA-politiker har beskyllt Kina för landets drogproblem, särskilt fentanylepidemin. Tydligen exporterar Kina en del ingredienser till Mexiko, där det mesta fentanylet tillverkas. Se sid A7.  6-700 överdoser, mest fentanyl och på stadens gator senaste åren. Många fler än som dog av Covid. Saken berördes på mötet. 

Sedan är ju många andra regeringschefer från Stillahavsområdet här, men de hamnar i skuggan. I praktiken är det ju ekonomi och affärer som avhandlas.

Föregående artikelFred i Ukraina – tysk expertrapport
Nästa artikelBIDENS OCH HARRIS VÄLKOMNAR RYSSARNA – VICE PREMIÄRMINISTERN
Bengt Svensson
Bengt Svensson Blev lärare jobbade sedan i Tanga vid Indiska Oceanen i Tanzanias, då anställd i Sidas ”fredskår”. Sedan USA. Har bott i samma hus i San Francisco i ett kvartssekel och i stan längre än någon annan stans. Arbetat en period i Sunnyvale, ”Silicon Valley”.

2 KOMMENTARER

  1. Tack Bengt S!
    Om jag förstått Alexander Mercouris rätt så hade den kinesiska delegationen ställt krav på hela upplägget av mötet. Även krav på att hemlösa skulle bort och att medborgare med kinesiskt ursprung skulle få visas viftande den kinesiska flaggan. Jag såg flera som hade både Kinas och USA:s flagga. Charles Liu gör en kort analys på GT.

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.