Jan Guillou om risken för att Trump faktiskt blir återvald – trots att fyra hundra svenska USA-experter och CNN verkar övertygade om motsatsen.

”I USA går det alltså att vinna val på ett sådant program. Höger och vänster i USA ser nämligen ut som om den politiska kampen i Sverige skulle stå mellan två jämnstarka block, å ena sidan det mörkblåaste moderaterna, å andra sidan Sverigedemokraterna tillsammans med en ytterst hårdför variant av Kristdemokraterna och därutöver en liten opposition av en sorts ungdomlig socialdemokrati.”

En intressant jämförelse. Läs kolumnen i Aftonbladet.

Föregående artikel”Tuff brud i lyxförpackning”
Nästa artikelNytt Iran-utspel av Donald Trump

2 KOMMENTARER

 1. Följande har väl uppmärksammats i Sverige också?

  Trump tillfrågades om ett rykte/påstående/argument från en ”law professor” att Kamala Harris skulle vara obehörig som vicepresident för att föräldrarna var invandrare.

  Presidenten sa: ”I just heard it today that she doesn’t meet the requirements and by the way the lawyer that wrote that piece is a very highly qualified, very talented lawyer.”

  ”I have no idea if that’s right. I would have assumed the Democrats would have checked that out before she gets chosen to run for vice-president.
  But that’s a very serious, you’re saying that, they’re saying that she doesn’t qualify because she wasn’t born in this country.”

  Min första tanke var: Tänk att han svalde den kroken! Men jag tror att historien kommer att sjunka undan. Eller överskattar jag mina nya landsmän? Jag har egentligen aldrig besökt folket ”inne i det mörkaste Amerika”.

 2. Jaha, det är nog gott och väl av Jan G, men frågan är vad JG och andra Trumpmotståndare skulle säga om de fore till Förenta staterna för att tala politik med de ”fattiga och högerkristna”. Problemet är att den ”perverterade klasskampen” även drivs åt andra hållet. Att ha fina åsikter har blivit en klassmarkör bland dem som vill segregera sig från de undre skikten, som har fula åsikter.

  ”Ju mer de ’liberala’ medierna skäller på Trump desto mer stiger hans trovärdighet inom denna del av befolkningen”, skriver JG. Varför? JG är kanske på rätt spår när han skriver att Kamala Harris enligt politiska analytiker i USA ”är ’svart’ fast det inte syns”. Om de ”liberala” driver den samhällsanalys enligt vilken KH, med invandrade professorsföräldrar, är ”svart” och ”sydasiatisk” i USA, bidrar de till den perverterade klasskampen.

  JG hänvisar till ”svarta amerikaners lika rättigheter”. Vilka rättigheter saknas? Jag spelar inte dum med frågan, utan undrar hur skulle rättighetsprogrammet se ut?

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.