RATIFICERING ÄR ETT LITET, MEN VIKTIGT STEG, PÅ VÄG MOT EN KÄRNVAPENFRI VÄRLD

Vilken framtid vill vi att våra barn och ungdomar ska få?

Barn som växer upp i Sverige ska inte behöva ängslas över framtiden, de måste få leva ett liv i fred och utan kärnvapen.

Förintelse vapen måste avvecklas och vi måste se till att de aldrig mer ska kunna användas.

En inkompetent och oförutsägbar amerikansk president gör att hotet om kärnvapenkrig aldrig varit större.

I juni 2017 röstades i Förenta nationerna igenom en lag om Globalt Kärnvapenförbud. 122 stater röstade för lagen medan bl a USA och västländerna röstade mot.

Sveriges regering stod i begrepp att ratificera avtalet men hejdades av ett hotelsebrev från den dåvarande amerikanske försvarsministern “Mad Dog” James Mattis.

Utrikesminister Margot Wallström har fredagen den 12 juli 2019, mitt under industrisemestern, meddelat att Sverige inte kommer att ratificera kärnvapenförbudet.

Därmed riskerar vi att atomvapen kan placeras på svensk mark och att Sverige kan bli avstampen för USAs och Natos framtida krig mot Ryssland.

Olof Palme myntade uttrycket “politik är att vilja” Det är ALDRIG försent för Sverige att ratificera avtalet och därmed en gång för alla bestämma att förintelsevapen under inga omständigheter tillåts att placeras på Sveriges territorium.

Ratificeringen är ett litet, men viktigt steg, på väg mot en kärnvapenfri värld så att din familj, dina barn och barnbarn får leva i trygghet.

Riksföreningen Nej till Nato

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.