Regime Change i Vita huset?

Klipp ur nedanstående film

DET GÅR DÅLIGT för Joe Biden. Han pressas från alla håll. Ryska rublen återhämtar sig trots de drakoniska sanktionerna. Och kriget på marken i Ukraina mot ryssarna om inflytandet över Europa går oroande dåligt, trots att ukrainarna visar stor tapperhet i sitt försvar. Ryssland säljer olja för rubel, på grund av att Förenta staterna har lagt beslag på deras dollarreserver. Så rysk gas strömmar vidare till Europa trots sanktionerna. Dollarn förlorar steg för steg sin ställning som internationell handelsvaluta. Inflationen ökar och riskerar att skena. Många trogna gamla allierade vänder sig bort och vill inte vara med på sanktionerna; Saudiarabien, Israel, Indien, Pakistan… Han har nu en majoritet av världens befolkning emot sig.

Han har också Wall Street emot sig. De inser problemen som är under uppsegling; Dollarns försvagande, ekonomikrisen i Europa på grund av den minskande gasinflödet från Ryssland. Den tyska industrin kommer att sjunka ihop som en sufflé den dagen den ryska gasen tar slut i förråden och tyskarna kommer att frysa nästa vinter. En ekonomisk tillbakagång västvärlden aldrig skådat är under uppsegling. Vad händer då med EU? Orban i Ungern visar kanske vägen?

Målar jag fan på väggen? Många anser nog det, men jag vet inte längre vad som skulle kunna stoppa denna utveckling. Att det skulle gå att stoppa är nog mest fromma förhoppningar.

Självklart kommer detta få konsekvenser i Förenta staterna. Starka krafter inom den politiska och ekonomiska eliten kommer mycket snart att göra sig av med Joe Biden. Han är redan en isolerad docka. Den som styr bakom kulisserna just nu inom demokraterna verkar vara Barack Obama. Han uppträder i officiella sammanhang på ett sätt som förminskar och förnedrar Biden. Hans redskap är Kamala Harris. På något sätt kommer Joe Biden fås att träda tillbaka.

Historien med sonen Hunter Bidens bärbara dator kommer förmodligen att bli den utlösande faktorn. För att Joe Biden (och demokraterna) ska slippa en uppslitande riksrättsprocess kommer han att avgå och Kamala Harris kliva upp på tronen. Barack Obama kommer vara den som agerar i bakgrunden, den ende med tillräcklig karisma, överblick och smartness inom demokraterna för närvarande som det verkar. Den 8 november är det mellanårsval. För att undvika ett katastrofval kommer Joe Biden vara utflyttad ur ovala rummet i god tid före det. Det är min prognos.

Titta på filmen nedan. Den är från den 5 april då man hyllade The ACA (Affordable Care Act), den så kallade Obamacare från 2010. Filmen bevisar ingenting, men man kan ändå se att Joe Biden är på väg bort. Vem äger situationen, vem är den som gör vilset tittar sig omkring medan de två andra strålar av stolthet och vem är det som hoppas på att få träda fram i rampljuset än mer? Spola fram ca 15 minuter. Då reser sig publiken och de tre nyckelpersonerna träder in i lokalen – till musik och publikens applåder.

Märk Obamas inledningsord: Vice president Biden! …. It was all set up.

... är läst 915 gånger!

  8 kommentarer for “Regime Change i Vita huset?

 1. Dennis Zackrisson skriver:

  Jo, Knut L, visst finns det fog för dina spekulationer även om jag inte tycker Biden ser mera frånvarande ut nu än han gjort tidigare under det senaste året. Han har svårt med trappor och avsatser, men sådant känner vi ju lite till mans nu när det stora svalget öppnat sig. På ett sätt personifierar han slutet för den amerikanska eran som ledande supermakt, lite förstrött trampande i väl upptrampade spår och då och då brister ansiktet upp i ett varggrin. Många års försyndelser kanske inte är slut riktigt än!

 2. Sven Andersson skriver:

  Som The Economist visar så har sanktionerna haft förvånansvärd liten effekt på Rysslands ekonomi. På lite längre sikt kan de istället tvinga Ryssland att återigen bli en allsidig ekonomi och inte främst en exportör av råvaror. När den gigantiska marknad (när snart även Indien blir sanktionerade) som består av ungefär hälften av jordens yta anpassat sin handel och produktion till varandra kommer det att visa sig att det inte var Ryssland som isolerades utan USA och Europa. Självklart kommer röster att höjas i USA för att stoppa utvecklingen. Brzezinski på sin tid var en skarp kritiker mot Bush d y inte för att han var mindre hökaktig utan för att Bushs utrikespolitik reducerade USA:s allierade till några öar i Polynesien, Jemen och El Salvador. Tror dock inte att Biden avsätts annat än av hälsoskäl eller bärs ut med fötterna före. Men han kommer mer och mer att bli en del av en dockteater där en buktalare sköter talen. Enda sättet att lösa Ukrainakrisen är förhandlingar på toppnivå mellan USA och Ryssland om en ny säkerhetsordning. Gorbatjev och Reagan förhandlade direkt med varandra utan springpojkar och det behövs ännu en gång. De är de verkliga motparterna.

 3. Bengt Svensson skriver:

  Man kan väl tolka in ungefär vad man vill i sådana här jippon. Jämfört med en massa andra gamla dönickar som regerar från kungatroner och presidentpalats verkar Biden rätt pigg. Han var ju vice president under Obama, när ACA gick igenom. I 37:e minuten får Biden ordet (efter långa, entusiastiska applåder): I am Joe Biden and I am Barack Obama’s vice president… and Jill Biden’s husband… Det lät som ett standardskämt. Det verkade inofficiellt och avslappnat, och förstås med Obama som huvudattraktion. Kolla också slutet med folk som dräller runt lite hur som helst. Något möte mellan Putin och Biden blir det förstås aldrig efter den senaste veckans personliga förolämpningar. USA räknar med att Putin är ute ur leken, innan det blir dags för fredsavtal.

 4. Mats Larsson skriver:

  Intressant uppgift [fredssamtal post-Putin] från Bengt S, som följer amerikansk politik från första parkett.

  Många har nog redan sett intervjun med en pressad Dmitry Peskov för Sky News. Eftersom han är en spegelbild av Putin, så vet vi nu hur pressad Putin är.

  Intervjun med Peskov analyseras i detalj i en intervju som den ukrainske journalisten Dmitry Gordon gör med den ryska tillämpade matematikern Andrey Piontosky.

  Jag lyckades inte få engelsk text, men gick igenom intervjun noggrant med min ryskspråkiga hustru.
  Piontosvky förutsäger att om Peskov överlever en natt efter intervjun med Sky News så innebär det att Putin är redo för fredssamtal. Om Peskov försvinner så fortsätter Putin kriget.

  Lite off-topic, men för att kommentera möjligheten att inhämta synpunkter från den ryska sidan, så har möjligheterna glesnat. En mycket intressant och kunnig skribent som Paul Robinson i Ottawa, som ibland skrev för RT, lade ner sin blogg direkt efter Rysslands invasion av Ukraina. En stor förlust, i mitt tycke, men Robinsons val. En annan rysskunnig person, norrmannen Björn Nistad, har inte skrivit något på sin blogg ”Kaleidoskop” sedan den 28/2.

 5. Arne W Andersson skriver:

  Vilket syfte har krigspropagandan från ”väst”? Förenta staterna – Europa – Ukraina. Kanske att förbereda för en militär konfrontation mellan Nato och Ryssland?

  Oligarkerna i USA har som ett uttalat mål att förstöra så mycket av Rysslands ekonomi att det blir möjligt att ta kontroll över den politiska ledningen och få tillgång till de stora ekonomiska tillgångar som finns i det enorma landet. Sanktionerna är en inledning till det långvariga ekonomiska utnötningskriget. Vapenstöd till Ukraina för att förlänga Rysslands anfallskrig samt att hindra en förhandlingslösning är medel för detta mål. Ukrainas folk och Europas betalar prisen.

  USAs uttalade mer långsiktiga mål är att beröva Kina en viktig bundsförvant i kampen om en värld där USA fortfarande har herravälde och en värld där Kina dominerar.

  Vad talar för att det är av betydelse vilken oligarkgrupp som har den politiska makten i USA?

 6. Jan Arvid Götesson skriver:

  Arne W Andersson, du framlägger en analys: West+, som jag kallar dem, förbereder för krig Nato–Ryssland, vill skada Rysslands ekonomi, få kontroll över Rysslands politiska ledning och resurser, bedriva ekonomiskt utnötningskrig, förlänga kriget, förhindra förhandlingar, långsiktigt beröva Folkrepubliken Kina en bundsförvant som ett led i kampen mellan statunitensisk och kinesisk världsdominans.

  Utmärkt! sådana hypoteser funderar väl alla på, som vill använda huvet och tänka självständigt och objektivt.

  Men jag undrar om din inledningsmening: ”Vilket syfte har krigspropagandan från ’väst’?” Vad är propaganda? Så vitt jag kan se rapporterar medier och regeringsföreträdare i stort sett om saker som händer/har hänt, eller har en betydande sannolikhet för att ha hänt eller pågå? Givetvis med en dos känslosamhet och flockbeteende, som det alltid blir; men vad är renodlad propaganda?

  (I nutida språkbruk betyder väl ”propaganda” ungefär ”lögner, eller korn av sanning förvridna av att sättas in i ett lögnaktigt sammanhang”.)

 7. Bengt Svensson skriver:

  När invasionen gick i stå och de första förhandlingstrevarna startade mellan Ryssland och Ukraina, meddelade Biden att USA inte skulle erkänna resultatet av någon överenskommelse. Putins position hade försämrats, och USA vittrade blod.

  För USA har det hittills varit ett billigt krig, och det får mig att tänka på när Sovjet gick in i Afghanistan, men då var det efter att landets sekulära regering bett om hjälp mot de islamister, som redan beväpnats av Carter-administrationen.

  Ett vanligt problem här på bloggen är att skribenterna underskattar USA:s styrka och stabilitet. Massor med hemlösa, massor med skottlossning. Sex pers, de flesta om inte alla var oskyldiga åskådare, mejades ner i ett gängkrig i centrala Sacramento i söndags natt, 15 mil från min bostad.

  Javisst, men inget av detta hotar staten eller dess militärbaser jorden runt. Eller Wall Street. Den så omhuldade fria politiska debatten handlar om personpåhopp. ”kulturkrig”, vilken vecka aborter ska förbjudas i Tennessee, Black Lives Matter, välfinansierade åkeriägare som kör omkring med sina tomma lastbilar och protesterar mot gud vet vad, vem som slår vem på käften i Hollywood och varför, Obamas födelsecertifikat, Hillarys möten med satanister, ”marxistiska” skollärare, etc etc. Ju mer skrik och upphetsning desto bättre. Ju mer rök och damm, desto bättre för affärerna.

  Minns någon den där fullträffen på ett skyddsrum i Bagdad med 500 personer i, som USA fick in med en precisionsbomb för snart 20 år sedan? Eller de där afghanska pojkarna, som var ute och samlade ved, när en US-amerikansk drönaroperatör på 1000 mils avstånd bestämde att de skulle dö? ”We rule, you die”, det är kontentan av våran ”rule-based world order”.

 8. Arne W Andersson skriver:

  Propagandans effekt är beroende av mängd och urval av information. Endast i liten del av om informationen är korrekt.

  Det krävs ett pannben av Motvalls kärings kaliber för att hålla igång tankeverksamheten då all information du möts av pekar i samma riktning. En av få fördelar med att vara gammal gubbe, eller gumma, är att ha erfarenhet av propaganda under kriser och krig. Vi har haft möjlighet att lära oss att vara kritiska.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.