Bara packningen återstår.
Bara packningen återstår.

Här på bloggen blir det nog rätt mycket stiltje den närmaste tiden. Jag (och Barbro) ska nämligen för första gången i livet besöka Rom, Pompeji, Sorrento, Capri … Vi ska vältra oss bland kända historiska minnesmärken, sitta under en parasoll och läppja på något läskande, äta den goda medelhavskosten, njuta av naturscenerier, blomning och havets azurblå färg i bakgrunden. Kanske till och med kliva ner i det där blå? Hoppas vi slipper regn, men jag har med ett paraply för säkerhets skull.

Med anledning av debatten efter Henrik Arnstads bok Älskade fascism har jag filat på ännu ett inlägg, denna gång om svensk nationalism. Men det svällde ut så att jag tappade greppet. Därför blev det inte klart. Mer arbete behövs med detta. I det här finns nämligen precis, som flera andra påpekat, stora komplikationer för oss på vänsterkanten. Får återkomma till det. Till dess rekommenderar jag följande artiklar, om ni inte redan läst dem. Det är bland annat dem jag har funderat kring:

Historikern Adam Hjorthén skriver i DN 2013-05-15 om vår koloniala historia,
Jasenko Selimovic svarar sina kritiker i SvD 2013-05-13 och Pål Steigan skriver tre utredande artiklar om nationalism och fascism på sin blogg Sammenbrudd eller Kommunisme 5.0.

Jag hör av mig snart igen.

Bloggportalen: Intressant
Andra bloggar om: , , , , ,

Föregående artikelHyperinflation
Nästa artikelAntiken lever
Knut Lindelöf
Redaktör för lindelof.nu, skribent och författare. Pensionerad mellanstadielärare och skolledare. Bosatt i Uppsala.

Välkommen, du är nu inloggad! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.