Före valet delade jag ut en elak släng åt patron Persson, som i egenskap av socialdemokratisk partiledare och satsminister ägnade valrörelsen åt att lägga ut texten om sin våta herrgårdsdröm (kallad Torp) med sin vinhandlande hustru Anitra.

Det var elakt menat och välförtjänt. Men i sanningens namn ska nu utdelas fler elakheter mot den nytillträdda regeringen. Två ministrar blev inte äldre på sina taburetter än dryga veckan. Sedan fick de dra sig tillbaka efter förtjänstfulla massmediala insatser. En handlesminister med privata skumraskaffärer blev förstås fort en omöjlighet. En kulturminister helt utan kultur, bildning, stil och smak blev även det en omöjlighet.

Maria Borelius och Cecilia Stegö representerar en slags trasborgerlighet som alltid funnits bland finfolket. De ser ner på sin omgivning och känner sig som de enda lyckade fifflarna bland andra fifflare. De förstår inte ens att de allra flesta vill arbeta och göra rätt för sig. De är demokrater endast på ytan. Skrapar man kan vad som helst skymta fram.

Nu är det fullt möjligt att många sossar och andra riksdagsmän också försummat sina licensbetalningar till Publicservicemedia, kanske har de även köpt svarta hushållsnäringar. De ska i så fall också tippas från sina troner. Men den trasborgerliga kulturen i ledningen för vårt land är ett hot mot många grundläggande svenskt demokratiska värden.

Det allvarligaste hotet mot oss alla är landets nya säkerhetspolitik. Fördubbling av antalet soldater till utlandstjänst, t ex i Afghanistan, kommer enligt budgetproppen snart vara ett faktum. Tempot i inordnigen under Nato och EU kommer att öka och bli allt mer intimt. Värnplikten kommer i praktiken att avskaffas. Kravet ställs redan från borgerliga politiker att även ett formellt beslut i frågan ska fattas.

Trots några små ljusglimtar i arbetsmarknadspolitiken överväger nackdelarna. En förslumning av politikens toppgarnityr kommer att bli ett hot mot landets säkerhet. Vi kommer att dras in i utkanten av imperialistiska angreppskrig och därmed utsätta oss för terrorhot och andra faror. Neutraliteten och alliansfriheten är ett minne blott.

Föregående artikelKanske ett och annat korn ändå …
Nästa artikelFimbulalliansen
Knut Lindelöf
Redaktör för lindelof.nu, skribent och författare. Pensionerad mellanstadielärare och skolledare. Bosatt i Uppsala.

1 KOMMENTAR

  1. Skön läsning om Godsherrar Persson Bodström och Rosengren – sanna nydemokrater och förrädare! Nydemokrater och Ny demokrati de namnen känner man igen – Sverigedemokrater liknande!

    Varför vaknar inte folk? Massmedia styrs av dessa Nydemokrater!

    Vänstern och Jonas Sjöstedt vinner terräng skriver Greider i Dalademokraten – det finns fortfarande vakna sossar!

    Det blir svårt att komma förbi den viktigaste ideologiska frågan; Vinster i välfärden! Inträdet i Nato osv osv osv!

Välkommen! Håll god ton. Inga personangrepp!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.