Roland Pettersson avled häromdagen

Roland Pettersson i min trädgård augusti 2019

ETT MEJL DAMP just ner i min box från Håkan Lindholm i Norrköping:

”Vill meddela att Roland Pettersson avled häromdagen. Kanske är det så att du genom din webbsida når en del gamla kontakter till Roland? Jag är själv en gammal medlem från KFML och SKP som hållit kontakten med Roland och Marianne genom åren.”

Det var ett mycket sorgligt besked, men jag tackar för att jag blev underrättad. Jag är egentligen inte rätt person att berätta om Rolles liv och insats, för jag lärde känna honom lite mera personligt först 2019, då han av familjeskäl flyttade till Östhammar, där jag bor om sommaren.

Han var född 1932, alltså nu 90 och hade krämpor, som man inte såg några spår av när man träffade honom. Allt doldes av hans karaktär som en okuvligt kampglad människa med ett hjärta alltid hårt klappande för samhällets svaga.

Mina tankar går först och främst just nu till hustru Marianne (sedan 70 år visst), barn, barnbarn och barnbarnsbarn.

2019, efter att ha träffats några gånger skrev jag ner mina intryck i två artiklar här på sajten. Läs gärna dem. Han var en ovanlig, modig och beundransvärd människa. Börja med denna.

... är läst 688 gånger!

  1 kommentar for “Roland Pettersson avled häromdagen

  1. Leif Strandberg skriver:

    Knut L!
    Vad fint att du, för ett par år sedan, skrev tvenne ljusa texter om Rolle. Idag, julen 2021, är de ett fint minne över den idoge kämpen och en tid som var vår.

    Frid över Rolands minne.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.