Rosengård förolämpat

omar_aktuellt_300Det är knappast ökad antisemitism som är problemet just nu, utan islamofobin. Den lär dessutom öka av att regeringen anlitar den välkände “terroristexperten” Magnus Ranstorp vid Centrum för Assymetriska hot och Terrorismstudier (CATS), för att ovetenskapligt snoka efter radikal islamism i Rosegård. Integrationsminister Nyamko Sabuni kallar sedan till presskonferens skälvande av oro. Efter att Ranstorp framfört att det “kanske finns några få personer som till exempel vill tvinga på andra sina åsikter” nickas instämmande. Men i herrans namn, var finns inte sådant? Det är ju rent snömos. Sådant skapar förstås ännu mera ringar på vattnet. Det som knappast existerar blåses upp till ett hotfullt moln och benämns radikal islamism.

I egenskap av radikal muslim intervjuades Mohamed Omar i SVT Aktuellt 28/1 om saken och gick till hårt angrepp mot Ranstorp och andra för deras misstänkliggörande av muslimer som grupp. Det är ju snudd på hets mot folkgrupp.

Denna “studie” har kritiserats sönder och samman av förnuftiga journalister och forskare. Forskare i Lund har begärt ut materialet för granskning. Kolla SVT Sydnytt från idag. Vilken skandal! Nyamko Sabuni måste förklara sig eller avgå. Terrorister i Sverige ska jagas av SÄPO, inte av CATS,  på direkt uppdrag av regeringen. Och terrorister ska sökas där de möjligen kan finnas. Rosengård är nog betydligt fredligare än Östermalm i det fallet.

Läs vad andra bloggar skriver om: , , , , , ,

  1 kommentar for “Rosengård förolämpat

  1. kulturkritikern skriver:

    Jag har följande funderingar när det kommer till SVT:s dubbelmoral:

    Varför får Federlay hålla ett försvarstal då han anklagats för att vara en sionist (vilket han är) som skänkt pengar till Israels armé (vilket han gjort) medan Mohamed Omar inte får göra detsamma då han beskylls för att vara pro-Hamas (vilket han är) och antisemit (vilket han inte är)? Ingen verkar ens komma på tanken att ställa denna fråga. Varför?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.