Rysk “spionval” från USA?

unskaperna i geografi verkar vara dåliga inom journalistkåren. När det i norska farvatten dyker upp en vit val med en sele som det står “Equipment St Petersburg” utgår alla från att det är en “rysk spionval”, nu senaste i UNT i dag (10 maj 2019). Men varför skulle den lede fi (ryssarna) annonsera valens härkomst?

Ty det finns ett andra St Petersburg, nämligen i Florida i USA där det finns massor av vita valar. Här ett ett av otaliga reportage om den vita “ryska spionvalen”

samt ett reportage från Florida om exakt samma valar

och här en länk till Sea World Orlando varifrån valen kanske kommer.

“Equipment St Petersburg” innebär ju inte nödvändigtvis att valen kommer därifrån utan istället att själva utrustningen gör det.

... är läst 379 gånger!

  3 kommentarer for “Rysk “spionval” från USA?

 1. Anders Åberg skriver:

  Varför skulle Ryssland använda det engelska ordet “Equipment” PÅ EN SPIONVAL? Och dessutom upplysa om vem som spionerar.

  Det är ungefär som om Stig Bergling skulle gått omkring med en skylt på bröstet där det stod “Stig Bergling Spion”.
  I det ryska St Petersburg finns heller inga vitvalar.

  Plockar dom journalisterna direkt från dagis eller vad är det som händer i våra medier?

 2. Anders Persson skriver:

  Och så har vi nu den konstiga affären i Österrike:

  1. Varför har det dröjt två år att offentliggöra videon?

  2. Vem är den ryska kvinnan? Från Kreml? Uteslutet. Från London? Möjligen. Rysktalande amerikanska eller israeliska? Troligen.

  3. Beslöts något överhuvudtaget under mötet? Uppenbarligen inte.

  Att den österrikiske politiken avgår är ju naturligt, han hade ju visat sig beredd att bli korrumperad. Men vilka stod bakom “scoopet”?

 3. Anders Persson skriver:

  I senaste numret av Stefan Lindgrens “Ryska Posten” kan vi läsa att den “ryska kvinna” som Österrikes vice förbundskansler Heinz-Christian Strache (FPÖ) i berusat tillstånd talade med sade sig representera den ryske oligarken Igor Makarov och vara dennes syskonbarn.

  Miljardären Igor Makarov säger dock till ryska medier att han inte känner kvinnan och att det är ett väl känt faktum att han är enda barnet och därför inte har några syskonbarn. Nu försöker han utröna vem kvinnan är. Känt är bl a att hon hade lettiskt pass. En annan intressant fråga är vem och vilka som organiserade den framgångsrika provokationen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.