Ryssar mot amerikaner i öppen strid i Syrien…

General Igor Konashenkov

I onsdags kväll meddelade det ryska försvarsministeriet omvärlden att USA hade attackerat syriska och ryska trupper med avsikt att kidnappa 29 ryska militärpoliser.

Attacken gjordes i samverkan mellan US Special Operation Forces (SOF), US Secret Service och Nusrafronten. Strider rasade under flera timmar och den syriska armén och de ryska militärpoliserna var hårt pressade, tills de kunde sätta in jaktflyg och spetsnaz-förband. Ryssarna avfyrade även missiler från en ubåt i Medelhavet.

När krutröken lagt sig summerade general Igor Konashenkov vid ryska försvarsministeriet läget. Terroristerna Jabbath al Nusra förlorade 850 krigare, 11 tanks, 46 pickup, 20 truckar och 38 vapendepåer.

Det ryska försvarsministeriet var rasande och talade klarspråk om det alla vet men inte säger, att USA inte agerar i Syrien för att bekämpa ISIS m fl, utan har en helt annan agenda.

Primärt är att söndra och härska i hela Mellanöstern, speciellt i Syrien som språngbräda för att försöka skapa en väpnad konflikt med Iran och Hizbollah.

Till detta behövs fortfarande resterna av det nästan krossade ISIS och kurdernas längtan efter en egen nation som hänsynslöst utnyttjas. De får bli murbräckor för att förlänga kriget i Syrien.

I hemlighet har USA smugglat vapen som de köpt upp från kriminella nätverk på Balkan, men även från andra stater, som smugglats in i Syrien, senast i september 2017.

General Konashenkov sammanfattade situationen på onsdagen:

As the end of ISIS approaches in Syria, it is obvious WHO is really fighting them, and who has been pretending to fight them, for the three last years. […] If the American led coalition would prefer not to fight terrorism in Syria, then the least they can do is to get out of the way of those who have been doing it consistently and effectively.

(Sv: När slutet för ISIS närmar sig i Syrien, är det uppenbart vem som verkligen bekämpar dem, och vem som har låtsats bekämpa dem de sista tre åren. […] Om den amerikanskledda koalitionen  skulle föredra att inte bekämpa terrorism i Syrien, så vore det minsta man kunde begära vara att de hålla sig ur vägen för dem som har gjort det pågående och effektivt.)

Ryssland bevisar genom satellitbilder hur USA samarbetar med ISIS i direkt krigföring mot Syrien och dess allierade.

Idag tar denna skandal ytterligare ett kliv då rysk TV redovisar ytterligare fakta som bevisar att amerikanska SOF och US Secret Service samarbetar mot den rysk-syriska alliansen i sydöstra Syrien, vid staden Deir ezzor (och i Raqqa), där slutstriden om den strategiskt viktiga staden avgörs.

Now, the Russian Defense Ministry has released a statement followed by 12 photos showing how SDF forces work alongside US special forces in ISIS controlled areas without facing any resistance from ISIS. Furthermore, none of the US or Kurdish led forces even take defensive positions which indicate that they are cooperating with ISIS rather than engaging in a perverse truce. In other words, the SDF, US special forces and ISIS move among each other in the same manner as allies do.

(Sv: Nu har ryska försvarsministeriet gjort ett uttalande tillsammans med 12 foton som visar hur SDF-förband arbetar tillsammans med US Special Forces i ISIS-kontrollerade områden utan att möta något motstånd från ISIS. Dessutom intar varken USA-styrkor eller kurdiska styrkor några försvarspositioner vilket visar att de samarbetar med ISIS snarare än att gå in i några perversa våldsamheter. Med andra ord, SDF, USA-förband och ISIS rör sig tillsammans som allierade gör.)

Den ryska övervakningen visar att ingen som helst strid eller skottlossning mellan amerikanarna och ISIS ägde rum. Inte heller SFD som består främst av kurdiska soldater bryr sig om att göra det som de förväntas göra. Bilderna visar till och med att de umgås obekymrat med varandra.

Det amerikanska bedrägeriet är nu avslöjat inför öppen ridå. Dock är denna information och kunskap inte aktuell för publicering i västvärldens etablerade medier. Information om detta får istället sökas på nätet bland friare och mer obundna medier.

Men till sist kanske det bara blir för mycket även i västvärlden och inte minst för den grundläggande demokratiska tradition som USA trots allt vilar på. Kanske spricker det här trots allt snart rätt upp i ansiktet på kongressen, Pentagon och det militärindustriella komplexet?

Källor:

  14 kommentarer for “Ryssar mot amerikaner i öppen strid i Syrien…

 1. Roland Sten
  2017-09-26 kl. 13:12

  Verkligheten överträffar dikten! Det är mycket värre än så! Jag verkar vara först här, ovanligt? Känsligt läge? Rentutav livsfarligt kanske? Hans Andersson, vi har ögonen på oss! Du kommer med verkligen intressant material som är högaktuellt! Så sant, så sant! Mera sånt!

 2. Hans Andersson
  2017-09-26 kl. 16:06

  Roland!
  Tack för ditt beröm. Ja, det är ett farligt läge i världen idag.
  Västmedias tystnad är skrämmande, framför allt att USA inte behöver beordra mainstream media, de lyder ändå. Skulle vara intressant att få se hur de olika redaktionerna agerar konkret. Diskuterar de och tar beslut om tystnad, eller är det bara tyst och de stoppar huvudet i sanden – så finns det inte kvar? Självbedrägeri? De stora tidningsägarna som ger direkt order?

  Om någon släpper en brakskit i Småland så ger det åtminstone en notis. Amerikanarnas falskspel ger inte ens det.

 3. Roland Sten
  2017-09-26 kl. 19:47

  Comendante Hans A!
  Brakskiten heter en bok av författaren Roland Scutt som gav ett stort eko!

  Hans, du är rutinerad som du skriver, precis som Knut. Egentligen borde ni två delat alternativa Nobelpriset.

  Vi skall inte vara rädda för amerikanerna. Även om vi har CIA runtom! Sverige är som helhet en amerikansk koloni idag. Vi handlar äter amerikanskt på ICA. Medialt lyssnar tittar på musik, film samt även tänker som jänkarna!

  Öst respektive Väst vill alla dela på kakan! Båda har s*** under naglarna. Jag tror att ryssarna är det nya svarta som likt björnen kommer skrämma bort fascisterna USA för alltid.

  Nu ska jag hem och lägga en kabel som når längre över Atlanten än rocket man’s p****stuvning! När jag är klar kommer världen tro att det var Kim Jong Un som testat en ny variant av vätebomb! Sen blir det tyst!

  “Sånt är livet, så mycket falskhet som finns där” sjöng en känd artist vid namn Anita Lindblom.

 4. Jan Carlsson
  2017-09-26 kl. 19:55

  Hans Andersson!
  “Diskuterar de och tar beslut om tystnad, eller är det bara tyst och de stoppar huvudet i sanden – så finns det inte kvar? Självbedrägeri? De stora tidningsägarna som ger direkt order?

  Om någon släpper en brakskit i Småland så ger det åtminstone en notis. Amerikanarnas falskspel ger inte ens det.”

  Precis, och det handlar nog om att dessa redaktörer är hjärntvättade själva, det finns inga riktiga journalistikmedier kvar längre i detta land, de är rena papegojor som bara för vidare vad Pentagon och amerikansk media säger. Snacka om propaganda!

 5. Viveca Isberg
  2017-09-27 kl. 5:09

  Hej män!
  Som kvinna ger jag mig i kast med era spörsmål. En manlig värld precis som i verkligheten när det styrs och ställs. Vad är det för åkomma ni drabbats av? Ursäkta, brak****** omnämns förvånande ofta.

  Enligt mitt tycke ser jag inte Ryssland vara den lede fi. Inte heller att USA skulle vara satan själv. Det går ju att tolka in saker lite fritt.

  Svårt att förutsäga hur världen kommer utvecklas. Ni samtalar intressant er emellan. Imagine the world without war. We can be heroes just for one day. Blev inspirerad av John Lennon och David Bowie.

 6. Erik Öhman
  2017-09-27 kl. 14:20

  Började grotta ner mig i oberoende medier och “konspirations”-kanaler på Youtube efter 9-11 och har mer och mer blivit övertygad om att det är bankägare och affärsmän som styr USA bakom kulisserna. Vapenindustrin skulle ju gå i konkurs ifall USA slutade kriga, och amerikanska riksbanken lever på att USA:s regering köper vapen för lånade pengar.

  Den så kallade växthuseffekten kan bero på anläggningar liknande HARP som fungerar som mikrovågsugnar och hettar upp atmosfären och därför ändrar luftströmmar och påverkar nederbörden. FN har velat ha en oberoende utredning om HARP i Alaska men det är en försvarshemlighet enligt USA.

 7. Kalle Gustavsson
  2017-09-29 kl. 21:45

  Tror knappast att USA:s Secret Service är närvarande i Syrien. Vi som har sett många Hollywood-filmer vet att Secret Service skyddar USA:s presidenter och deras familjer. Samt avslöjar sedelförfalskningar.

 8. Mats Parner
  2017-09-30 kl. 12:20

  Jag utesluter inte helt att Hans Anderssons artikel kan ha någon form av verklighetsbakgrund. Men O-M nu ryssarna och amerikanerna och deras respektive allierade under flera timmar legat i öppen strid med varann i Syrien och detta lett till att 850 krigare likviderats av ryssarna (förutom militär utrustning i oerhörda mängder), S-Å är det fullkomligt osannolikt att detta inte skulle ha rapporterats ingående och utförligt på flera håll i “västvärldens etablerade medier”.

  Världsläget må vara allvarligt, men det betyder inte att allt är en enda gigantisk konspiration och att alla säljer sig till högstbjudande, så fort tillfälle ges.

  Några av kommentarerna ovan är besynnerliga, speciellt Roland Stens. Menar han allvar eller rör det sig bara om ett mindre begåvat practical joke? Det undandrar sig mitt bedömande.

 9. Hans Andersson
  2017-09-30 kl. 14:19

  Kalle Gustavsson!
  En felskrivning från min sida,

  US Secret service ska vara US special services. Så står det i trancriptionen från ryska försvarsministeriet som följer;

  “They came from the north where US special services are located …..”

 10. Hans Andersson
  2017-09-30 kl. 22:22

  Mats P!
  Verklighetsbakgrunden står ryska försvarsminiteriet för. Påståendena kommer från deras officiella uttalanden om händelserna.

  Tystnaden från de traditionella medierna i väst är närmast total. Däremot har andra västerländska medier som South Front och Moon of Alabama utförligt kommenterat händelserna i sak och använt samma källor som undertecknad.

  Att USA agerar tillsammans med ISIS men även med så kallade godkänd milis som det huvudsakligt kurdiska SDP har mycket stark evidens när ryssarna nu gått till angrepp och visat på det amerikanska hyckleriet.

  Idag en ny rapport från Ryska försvarsministeriet som säger följande:

  “Russian air strikes in Syria between September 19 and 29 resulted in the deaths of 2,359 militants with a further 2,700 or so wounded, the Russian Ministry of Defense has announced. 16 field commanders, and over 400 citizens from the former USSR are among the casualties.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *