Ryssar mot amerikaner i öppen strid i Syrien…

General Igor Konashenkov

I onsdags kväll meddelade det ryska försvarsministeriet omvärlden att USA hade attackerat syriska och ryska trupper med avsikt att kidnappa 29 ryska militärpoliser.

Attacken gjordes i samverkan mellan US Special Operation Forces (SOF), US Secret Service och Nusrafronten. Strider rasade under flera timmar och den syriska armén och de ryska militärpoliserna var hårt pressade, tills de kunde sätta in jaktflyg och spetsnaz-förband. Ryssarna avfyrade även missiler från en ubåt i Medelhavet.

När krutröken lagt sig summerade general Igor Konashenkov vid ryska försvarsministeriet läget. Terroristerna Jabbath al Nusra förlorade 850 krigare, 11 tanks, 46 pickup, 20 truckar och 38 vapendepåer.

Det ryska försvarsministeriet var rasande och talade klarspråk om det alla vet men inte säger, att USA inte agerar i Syrien för att bekämpa ISIS m fl, utan har en helt annan agenda.

Primärt är att söndra och härska i hela Mellanöstern, speciellt i Syrien som språngbräda för att försöka skapa en väpnad konflikt med Iran och Hizbollah.

Till detta behövs fortfarande resterna av det nästan krossade ISIS och kurdernas längtan efter en egen nation som hänsynslöst utnyttjas. De får bli murbräckor för att förlänga kriget i Syrien.

I hemlighet har USA smugglat vapen som de köpt upp från kriminella nätverk på Balkan, men även från andra stater, som smugglats in i Syrien, senast i september 2017.

General Konashenkov sammanfattade situationen på onsdagen:

As the end of ISIS approaches in Syria, it is obvious WHO is really fighting them, and who has been pretending to fight them, for the three last years. […] If the American led coalition would prefer not to fight terrorism in Syria, then the least they can do is to get out of the way of those who have been doing it consistently and effectively.

(Sv: När slutet för ISIS närmar sig i Syrien, är det uppenbart vem som verkligen bekämpar dem, och vem som har låtsats bekämpa dem de sista tre åren. […] Om den amerikanskledda koalitionen  skulle föredra att inte bekämpa terrorism i Syrien, så vore det minsta man kunde begära vara att de hålla sig ur vägen för dem som har gjort det pågående och effektivt.)

Ryssland bevisar genom satellitbilder hur USA samarbetar med ISIS i direkt krigföring mot Syrien och dess allierade.

Idag tar denna skandal ytterligare ett kliv då rysk TV redovisar ytterligare fakta som bevisar att amerikanska SOF och US Secret Service samarbetar mot den rysk-syriska alliansen i sydöstra Syrien, vid staden Deir ezzor (och i Raqqa), där slutstriden om den strategiskt viktiga staden avgörs.

Now, the Russian Defense Ministry has released a statement followed by 12 photos showing how SDF forces work alongside US special forces in ISIS controlled areas without facing any resistance from ISIS. Furthermore, none of the US or Kurdish led forces even take defensive positions which indicate that they are cooperating with ISIS rather than engaging in a perverse truce. In other words, the SDF, US special forces and ISIS move among each other in the same manner as allies do.

(Sv: Nu har ryska försvarsministeriet gjort ett uttalande tillsammans med 12 foton som visar hur SDF-förband arbetar tillsammans med US Special Forces i ISIS-kontrollerade områden utan att möta något motstånd från ISIS. Dessutom intar varken USA-styrkor eller kurdiska styrkor några försvarspositioner vilket visar att de samarbetar med ISIS snarare än att gå in i några perversa våldsamheter. Med andra ord, SDF, USA-förband och ISIS rör sig tillsammans som allierade gör.)

Den ryska övervakningen visar att ingen som helst strid eller skottlossning mellan amerikanarna och ISIS ägde rum. Inte heller SFD som består främst av kurdiska soldater bryr sig om att göra det som de förväntas göra. Bilderna visar till och med att de umgås obekymrat med varandra.

Det amerikanska bedrägeriet är nu avslöjat inför öppen ridå. Dock är denna information och kunskap inte aktuell för publicering i västvärldens etablerade medier. Information om detta får istället sökas på nätet bland friare och mer obundna medier.

Men till sist kanske det bara blir för mycket även i västvärlden och inte minst för den grundläggande demokratiska tradition som USA trots allt vilar på. Kanske spricker det här trots allt snart rätt upp i ansiktet på kongressen, Pentagon och det militärindustriella komplexet?

Källor:

... är läst 568 gånger!

  16 kommentarer for “Ryssar mot amerikaner i öppen strid i Syrien…

 1. Roland Sten skriver:

  Verkligheten överträffar dikten! Det är mycket värre än så! Jag verkar vara först här, ovanligt? Känsligt läge? Rentutav livsfarligt kanske? Hans Andersson, vi har ögonen på oss! Du kommer med verkligen intressant material som är högaktuellt! Så sant, så sant! Mera sånt!

 2. Hans Andersson skriver:

  Roland!
  Tack för ditt beröm. Ja, det är ett farligt läge i världen idag.
  Västmedias tystnad är skrämmande, framför allt att USA inte behöver beordra mainstream media, de lyder ändå. Skulle vara intressant att få se hur de olika redaktionerna agerar konkret. Diskuterar de och tar beslut om tystnad, eller är det bara tyst och de stoppar huvudet i sanden – så finns det inte kvar? Självbedrägeri? De stora tidningsägarna som ger direkt order?

  Om någon släpper en brakskit i Småland så ger det åtminstone en notis. Amerikanarnas falskspel ger inte ens det.

 3. Roland Sten skriver:

  Comendante Hans A!
  Brakskiten heter en bok av författaren Roland Scutt som gav ett stort eko!

  Hans, du är rutinerad som du skriver, precis som Knut. Egentligen borde ni två delat alternativa Nobelpriset.

  Vi skall inte vara rädda för amerikanerna. Även om vi har CIA runtom! Sverige är som helhet en amerikansk koloni idag. Vi handlar äter amerikanskt på ICA. Medialt lyssnar tittar på musik, film samt även tänker som jänkarna!

  Öst respektive Väst vill alla dela på kakan! Båda har s*** under naglarna. Jag tror att ryssarna är det nya svarta som likt björnen kommer skrämma bort fascisterna USA för alltid.

  Nu ska jag hem och lägga en kabel som når längre över Atlanten än rocket man’s p****stuvning! När jag är klar kommer världen tro att det var Kim Jong Un som testat en ny variant av vätebomb! Sen blir det tyst!

  “Sånt är livet, så mycket falskhet som finns där” sjöng en känd artist vid namn Anita Lindblom.

 4. Jan Carlsson skriver:

  Hans Andersson!
  “Diskuterar de och tar beslut om tystnad, eller är det bara tyst och de stoppar huvudet i sanden – så finns det inte kvar? Självbedrägeri? De stora tidningsägarna som ger direkt order?

  Om någon släpper en brakskit i Småland så ger det åtminstone en notis. Amerikanarnas falskspel ger inte ens det.”

  Precis, och det handlar nog om att dessa redaktörer är hjärntvättade själva, det finns inga riktiga journalistikmedier kvar längre i detta land, de är rena papegojor som bara för vidare vad Pentagon och amerikansk media säger. Snacka om propaganda!

 5. Viveca Isberg skriver:

  Hej män!
  Som kvinna ger jag mig i kast med era spörsmål. En manlig värld precis som i verkligheten när det styrs och ställs. Vad är det för åkomma ni drabbats av? Ursäkta, brak****** omnämns förvånande ofta.

  Enligt mitt tycke ser jag inte Ryssland vara den lede fi. Inte heller att USA skulle vara satan själv. Det går ju att tolka in saker lite fritt.

  Svårt att förutsäga hur världen kommer utvecklas. Ni samtalar intressant er emellan. Imagine the world without war. We can be heroes just for one day. Blev inspirerad av John Lennon och David Bowie.

 6. Erik Öhman skriver:

  Började grotta ner mig i oberoende medier och “konspirations”-kanaler på Youtube efter 9-11 och har mer och mer blivit övertygad om att det är bankägare och affärsmän som styr USA bakom kulisserna. Vapenindustrin skulle ju gå i konkurs ifall USA slutade kriga, och amerikanska riksbanken lever på att USA:s regering köper vapen för lånade pengar.

  Den så kallade växthuseffekten kan bero på anläggningar liknande HARP som fungerar som mikrovågsugnar och hettar upp atmosfären och därför ändrar luftströmmar och påverkar nederbörden. FN har velat ha en oberoende utredning om HARP i Alaska men det är en försvarshemlighet enligt USA.

 7. Kalle Gustavsson skriver:

  Tror knappast att USA:s Secret Service är närvarande i Syrien. Vi som har sett många Hollywood-filmer vet att Secret Service skyddar USA:s presidenter och deras familjer. Samt avslöjar sedelförfalskningar.

 8. Mats Parner skriver:

  Jag utesluter inte helt att Hans Anderssons artikel kan ha någon form av verklighetsbakgrund. Men O-M nu ryssarna och amerikanerna och deras respektive allierade under flera timmar legat i öppen strid med varann i Syrien och detta lett till att 850 krigare likviderats av ryssarna (förutom militär utrustning i oerhörda mängder), S-Å är det fullkomligt osannolikt att detta inte skulle ha rapporterats ingående och utförligt på flera håll i “västvärldens etablerade medier”.

  Världsläget må vara allvarligt, men det betyder inte att allt är en enda gigantisk konspiration och att alla säljer sig till högstbjudande, så fort tillfälle ges.

  Några av kommentarerna ovan är besynnerliga, speciellt Roland Stens. Menar han allvar eller rör det sig bara om ett mindre begåvat practical joke? Det undandrar sig mitt bedömande.

 9. Hans Andersson skriver:

  Kalle Gustavsson!
  En felskrivning från min sida,

  US Secret service ska vara US special services. Så står det i trancriptionen från ryska försvarsministeriet som följer;

  “They came from the north where US special services are located …..”

 10. Hans Andersson skriver:

  Mats P!
  Verklighetsbakgrunden står ryska försvarsminiteriet för. Påståendena kommer från deras officiella uttalanden om händelserna.

  Tystnaden från de traditionella medierna i väst är närmast total. Däremot har andra västerländska medier som South Front och Moon of Alabama utförligt kommenterat händelserna i sak och använt samma källor som undertecknad.

  Att USA agerar tillsammans med ISIS men även med så kallade godkänd milis som det huvudsakligt kurdiska SDP har mycket stark evidens när ryssarna nu gått till angrepp och visat på det amerikanska hyckleriet.

  Idag en ny rapport från Ryska försvarsministeriet som säger följande:

  “Russian air strikes in Syria between September 19 and 29 resulted in the deaths of 2,359 militants with a further 2,700 or so wounded, the Russian Ministry of Defense has announced. 16 field commanders, and over 400 citizens from the former USSR are among the casualties.”

 11. Mats Larsson skriver:

  Mats P!
  Du är den främsta anledningen till att denna blogg inte kollapsat till en replika av en del andra politiska bloggar, där åsiktsbredden representeras av en delta-funktion.

  Hoppas du håller ut!

 12. Hans Andersson skriver:

  “In other words the United States no longer has a media. It has a propaganda ministry for the military/security complex, and the Israeli lobby.

  And the idiot Americans sit in front of the TV and absorb the propaganda, and they read the New York Times and they think they are sophisticated and …”

  Paul Craig Roberts
  Amerikansk nationalekonom, författare och kolumnist.

 13. Hans Andersson skriver:

  Enligt Jason Ditzden amerikanska sajten ANTIWAR.COM anklagar ryska Försvarsministeriet USA:

  “Russia’s Majr. Gen. Igor Konashenkov, however, noted that a number of recent ISIS attacks have come from sites very close to US positions, and relied on ‘precise coordinates’ that they could’ve only gotten from US aerial reconnaissance.”

  Ryssarna meddelade att de i fortsättningen kommer att använda sitt jaktflyg i massiva motattacker för att utplåna ISIS i området. Eftersom ISIS nästan campar ihop med den näraliggande olagliga amerikansk basen i al Tanf kan det drabba även den.

  Eskalering med andra ord. Då tuppkammen på ISIS växer med det aktiva stödet från amerikanarna, har de även gjort flera lyckade anfall mot de syriska och ryska styrkorna.

  Nu sätter ryssarna in rubbet för att utplåna den möjligheten framöver.

 14. Hans Andersson skriver:

  Dystra tider och kampen om världsherraväldet hårdnar. Kina iscensätter sin strategi om handel av olja i yuan redan vid årsskiftet och backas upp av Ryssland. Saudiarabien kommer att ansluta sig till detta, då en orientering mot samverkan med Kina ger helt andra ekonomiska möjligheter för den bankrutta oljestaten. Bland annat kommer Kina och kanske även Ryssland att inom kort köpa in sig i det statliga saudiska oljebolaget Aramco.

  Dessvärre blir nog USA:s lösning krig det enda alternativet, vilket Max Keiser skriver om:

  “…they will invade all the countries, like Afghanistan, they will stop at nothing, because this is the base of the US empire.

  It is not landbased, it is not based on making good, it is based on rent seeking.”

  […]

  “It is based on laundry dollars, geting out income, and when countries can not pay they dismantle the assets and take them over…

  We saw this in Latinamerika and Southamerica, this is how America built the empire.”

  Med andra ord, faran för mellanstora krig är över, och det större så kallade tredje världskriget närmar sig kanske fortare än vi anar, och den här gången med Sverige som aktiv aktör på den amerikanska sidan.

 15. Anders Persson skriver:

  Vid en presskonferens 3 april deklarerade Donald Trump att det är dags att ta hem amerikanska styrkor från Syrien efter fyra år. USA har, sade han, omkring 2.000 man i östra Syrien som tillsammans med kurderna och arabiska miliser i stort sett krossat terrorgruppen IS:

  – Vårt främsta uppdrag i Syrien var att eliminera IS, och vi är nästan klara med det. Nu är tiden kommen. Jag vill ut, jag vill ta hem våra styrkor, jag vill börja bygga upp vårt land, sade Trump och tillade:

  – Vår närvaro i Mellanöstern har kostat oss sju tusen miljarder dollar under de senaste 17 åren. Vi får inte ut någonting av detta – förutom död och förstörelse. Ibland är det tid att åka hem, och vi överväger nu detta på allvar.

  Men se det passade inte “den djupa staten” så fem dagar senare inträffar en gasattack som Syrien och Ryssland får skulden för, trots att den var helt meningslös ur deras synpunkt när kriget ändå var vunnet. Men det var inte vunnet för “den djupa staten”

 16. Anders Åberg skriver:

  Anders Persson!
  Frågan är hur mycket krig som pågår inom USA. The Donald framstår trots sina rasistiska, kvinnofientliga och t o m rent korkade drag ibland som den bästa och fredligaste presidenten USA har haft sedan WWII, men är han verkligen det? Han har köpts som alla andra presidenter av starka finansintressen och borde rimligtvis springa deras ärenden.

  Pågår det verkligen en kamp mellan Trump och The deep state, eller är det mesta av detta ren teater?

  Om denna kamp pågår så ser det väl ut som om Trump har förlorat, eller handlar det om taktiska reträtter i ett pågående fältslag inom den amerikanska överheten?

  Det han säger om trupperna i Syrien låter bra, men han är snabb som en kobra i att haka på dom debila giftgasanklagelserna mot Assad och Ryssland.

  Som ni märker så har jag mer frågor än svar här och är tacksam för lite vägledning.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.